Едно от делата срещу Васил Божков е спряно, потвърдиха от

...
Едно от делата срещу Васил Божков е спряно, потвърдиха от
Коментари Харесай

Спряха едно от делата срещу Васил Божков

Едно от делата против Васил Божков е спряно, потвърдиха от държавното обвиняване. Причината била, че повече нямало какви дейности да се правят по следствието.  
Прочетете още
Спряното дело е в действителност второто за предприемача. То е от май 2020 година Тогава следствието се водеше от Специализираната прокуратура. Божков задочно беше притеглен към наказателна отговорност за управление на проведена незаконна група, основана за осъществяване на тежки умишлени престъпни закононарушения. Спирането на делото не значи, че е прекъснато, обясниха магистрати. 

Припомняме, че спецакция против офисите на Васил Божков стартира през януари 2020 година, а той напусна България безусловно дни преди претърсванията и откакто в Народното събрание беше импортиран законопроект за лишаване лиценза на частните лотарии. Твърдеше се, че дружно с бизнес съдружника му Георги Попов са отпътували с годни служебни паспорти, издадени от Министерството на външните работи нa 26 aвгуcт 2019 година Свидетелството било анулирано едвам нa 17 фeвруaри 2020 година, тъкмо когато беше отправено настояването за връщането му у нас.

От Външно обориха тази информация: “Няма данни Васил Божков да е употребявал служебния си паспорт, публикуван от Министерство на външните работи през 2019 година, в това число при последното си овакантяване на страната. Георги Попов също не е напуснал страната със длъжностен паспорт при последното си излизане от България. ”

Все отново стана ясно, че министерството е издало длъжностен паспорт на Божков през 2011 година на съображение служебните му задължения като член на УС на сдружението “Български съюз за физическа просвета и спорт ”.

Самият той изясни, че пътуването му е било авансово замислено и е станало с персоналния му аероплан. Отишъл в Дубай по работа дружно с Георги Попов, а след 2-3 дни Попов щял да се върне у нас, като самолетът му ще вземе Бобокови и жена му, с цел да отидат на авансово планувана отмора в Тайланд. Започналата акция го принудила да остане в арабските емирства, където след обиските на офисите му беше арестуван и отведен в Абу Даби. Божков прекара 3 седмици зад решетките и твърдеше, че за това време никой не го е търсил. Успял да откри телефон, с цел да се свърже с локален юрист и да го наеме, с цел да го освободят.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР