Едно нововъведение ще има във второто издание на младежките финали

...
Едно нововъведение ще има във второто издание на младежките финали
Коментари Харесай

Закачалка за кърпи ще е новото въведение в младежките финали на АТП

Едно изобретение ще има във второто издание на младежките финали на АТП. Турнирът в Милано, който в края на сезона събира най-хубавите тенисисит под 21 години, ще употребява окачалка за кърпи. Това ще освободи децата, които гонят топките, от уговорката да подават кърпите на тенисистите след края на разиграванията.

Всички останали правила, които бяха тествани в миналогодишното първо издание на конкуренцията, ще останат в действие, оповестиха уредниците на конференция във вторник.

Основното е намаляването на нужните геймове за продобиване на сет от шест на четири. Форматът е три от пет сета, а тайбрекът влиза в деяние при 3:3. След първо тъждество в гейма няма преимущество, а спечелилият идната точка печели и гейма (както е в мачовете на двойки).

Запазва се и друга от генералните промени - потреблението на системата " ястребово око " вместо съдиите на линиите. Отново няма да има пребиване на сервис, в случай че топката удари мрежата и падне в полето, което съгласно уредниците " вкарва спомагателен детайл на непредвидимост " на старта на точките.

Часовник, който регистрира оптимално разрешеното време сред точките, още веднъж ще бъде надъхан на 25 секунди. Една от дребните промение е, че тенисистите ще имат единствено четири минути за загрявка, до момента в който преди година имаха пет минути.

 Закачалка за кърпи ще е новото встъпление в младежките финали на АТП
© Associated Press

Играчите и треньорите още веднъж могат да споделят между тях сред сетовете. В мощ остава и ограничаването за един медицински таймаут на мач. Отново ще е позволено и свободно придвижване на публиката.

Миналата година водещите тенисисти се оповестиха против по-голямата част от разпоредбите, които се тестват в Милано. Според тях част някои от измененията имат капацитет, само че множеството не би трябвало да бъдат въвеждани в надпреварите от международния тур.

" Мисля, че е отлично, когато се тестват нови неща. Интересно е да се види по какъв начин наподобяват в профил. Аз персонално не съм най-големият почитател на измененията. Тенисът е доста обичаен спорт. Предпочитам нещата такива, каквито са. Но кой съм аз, че да давам оценки ", разяснява тогава първенецът от финалите на АТП в Лондон Григор Димитров.

 Закачалка за кърпи ще е новото встъпление в младежките финали на АТП
© Associated Press

Най-големите рецензии са ориентирани към късите сетове. Премахването на пребиването на сервис при мрежа и " неочакваната гибел " при 40:40 в геймовете са другите неща, които тенисистите от челото на международната класация не утвърждават.

Замяната на съдиите на линиите с " ястребово око " и 25-секундното предписание са измежду измененията, за които водещите играчи се застъпиха твърдо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР