Едно ново проучване показва, че хормоналните реакции в следствие на

...
Едно ново проучване показва, че хормоналните реакции в следствие на
Коментари Харесай

Откриха биологичната причина за изневярата. Каква е тя ли? Вижте!

Едно ново изследване демонстрира, че хормоналните реакции в резултат на напрежението биха могли да бъдат причина, заради която хората изневеряват или се занимават с парични и други измами.

Изследването, оповестено в професионалното списание " Журнал за пробна логика на психиката ", е имало за цел да хвърли светлина върху връзката сред биологичните функционалности и неетичното държание, основавайки се на хипотезата, че изневярата е " метод за битка против напрежението ".

А точно, има доктрина, че тялото усилва производството на репродуктивния хормон тестостерон за да контролира и балансира резултата, който провокира хормона на напрежението - кортизонът.

Учени от университетите " Харвард " и " Тексас " са открили, че високите равнища на двата хормона усилват вероятността за невярност, а и самата ендокринна система в такива обстановки предизвиква хората да се държат зле.

Така че, в случай че сте под стрес, вашата почтеност е изложена на тестване.

Самото проучване е било доста забавно. На интервюираните са били дадени математически проби, след което самите те е трябвало да кажат какъв брой задания са решили правилно. Но съществувал капан. Било казано, че колкото повече правилно решени задания имат, толкоз повече пари ще проработят като премия, e-zdravey.

Резултатите от проучванията преди и след решаването на тестванията са посочили, че хората, които са имали нараснали равнища на тестостерон, твърдели, че че са решили повече задания, в сравнение с била истината, т.е. казано с други думи - излъгали.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР