Едно нещо не сме направили, за да ни благодари някой,

...
Едно нещо не сме направили, за да ни благодари някой,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Правилно казахте, дядо владика, че поколението е изпуснато от църквата

" Едно нещо не сме създали, с цел да ни благодари някой ", уточни някогашният министър председател.

 

Бойко Борисов продължава обиколката си из България. Днес той се намира в Шумен, където ревизира по какъв начин са били изхарчени средства за построяването на храм на Св. страдалец Райко Шуменски.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, предава fakti.bg.

 

 

Владиката благодари на Борисов за оказаната финансова поддръжка от държавното управление му по време на третия мандат и посочи, че православието е значима опора на националния дух, а в църквата нещата стават, тъй като има Божие благословение и берекет.

" Вие ни помогнахте доста. По принцип помогнахте доста на светата черква. Винаги ще го помним.

Вие проявихте своята човещина, а като в този момент си нямаме човек като вас, нещата не се случват. Повече от 15 години - каквото сме помолили - бяхте и кмет, и три мандата министър-председател - за каквото сме ви помолили, сте го създали ", сподели владиката.

Митрополит Йоан добави, че Христос е до нас, само че няма кой да отвори вратите на сърцето си, с цел да го одобри и още веднъж се обърна към Бойко Борисов:

 

 

" Колкото повече има храмове, колкото повече се ускорява религиозността на човек, толкоз повече той демонстрира Божия облик в себе си.

Вие сте набожен човек и знаете - в никакъв случай човек не остава без врагове, които да му търсят сметка за нещо. Защото в последна сметка арената на духовната битка на индивида е в него - в неговия разум и в неговото сърце ".

" Да, не инцидентно и вашето слово постоянно стартира с " Да внимаваме " и че без господа нищо не може да се направи, означи Борисов.

Всяка събота и неделя взимам младежите от ГЕРБ, сутринта ги водих на Плиска. Сега там един служащ няма, а е майката на църквите, сподели още той.

Владиката благодари на всички донори, съдействали със средства за построяването на шуменския храм.

" Правилно казахте, дядо епископ, че поколението е изпуснато от църквата. Затова всяка събота и неделя повеждам младежите от ГЕРБ ", съобщи Борисов и добави: " Преди да се оглеждаме в непознатата история, да научим децата ни на славната българска история ".

Дядо Йоан му изрече признателност, че по време на пандемията не са били затворени храмовете. " В църквите имаше всичко - дезинфектанти, съблюдаваха се ограниченията. А всички други страни туриха катинарите и затвориха храмовете ", означи Борисов.

" Не съм желал КСНС при президента, с цел да взема решения за Синода. Ще се сетят защо приказвам. Всички съблюдаваха ограниченията и църквите останаха отворени. Дядо епископ, доста благодаря ", съобщи Бойко Борисов.

Владиката Йоан връчи епархийска грамота в символ на признателност за изключителната помощ за възобновяване на варненски храм. " Да поддържаме храмовете, тъй като те остават за епохи ", съобщи Борисов и още един път благодари на митрополита, пожелавайки му здраве.

След това той беседва с миряните, събрали се пред строящия се храм. Хората му благодариха, че с помощта на средства от неговото държавно управление кварталът им е бил облагороден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР