Едно неписано житейско правило гласи, че всяко нещо, консумирано с

...
Едно неписано житейско правило гласи, че всяко нещо, консумирано с
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, когато пием по коктейл на ден

Едно неписано житейско предписание гласи, че всяко нещо, употребявано с мярка, не може да бъде нездравословно. И до момента в който от ден на ден здравни специалисти поучават хората да се хранят здравословно и да откажат напълно алкохола, се оказва, че един избран тип алкохолни питиета може да е по-вреден от останалите. А точно - коктейлите.

В разгара на летния сезон тази вест несъмнено не би се харесала на мнозина. Но даже и тези, които си мислят, че с един коктейл на вечер да вземем за пример не биха си наредили, се заблуждават. Защото постоянната консумация на алкохол е потвърдено нездравословна, даже да става въпрос за дребни количества. А коктейлите, с високото си наличие на захар, могат да бъдат по-опасни за здравето ни, в сравнение с допускаме.

Ето по-конкретно какво се случва с тялото ни, в случай че изпиваме по коктейл дневно.

Излагаме сърцето си на риск

Ако в предишното се е считало, че алкохолът е даже потребен за сърцето, то в този момент нови проучвания потвърждават тъкмо противоположното.

Проучване от 2021 година открива, че потреблението на единствено едно малко пиво дневно е обвързвана с 16% по-висок риск от развиването на предсърдно мъждене. А последното надлежно покачва риска от инсулт и сърдечна непълнота.

Създаваме си проблеми със съня

Недоспиването към този момент е наболял проблем на актуалното общество в международен мащаб. А това, че от алкохол ни се доспива, не трябва да ни заблуждава, че след пиво или две ще спим по-добре.

Всъщност само бихме развалили качеството на съня си. Според проучване от 2018 година алкохолът преди лягане пречи на нервната ни система и понижава способността на тялото ни да се отпусне по време на сън.

Може да напълнеем

За наддаването на тегло, несъмнено, има доста фактори, само че в случай че целим да отслабнем, изпиването даже на един коктейл вечер би ни попречило. И това не трябва да ни учудва, поради че поради наличието на захар, в него има много калории.

Дори и в чистия корав алкохолът има приблизително по седем калории на милилитър и може да се трансформира в мазнини, в случай че не сме задоволително физически дейни и не внимаваме с какво и по какъв брой се храним.

Може да увеличи риска от развиването на рак

Според статия от 2020 година 87 000 случая на рак в Съединени американски щати всяка година са свързани с използването на алкохол. Сред тях са рак на хранопровода, рак на гърдата при дамите, рак на дебелото черво и други.

Авторите показват, че особено за дамите даже едно-две напитки дневно могат да покачат риска от развиването на рак на гърдата. Затова и съветът им е потреблението на алкохол като цяло да бъде изключена, пише Eating Well.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР