Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,

...
Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,
Коментари Харесай

Едно наум: България и Абу Даби ще изградят хиподрум за конни състезания край Шумен

" Едно мислено " е графа на " Дневник ", в която публикуваме прессъобщения, фрагменти от материали, изявления и други текстове, които би трябвало да се четат с едно мислено.

България и Абу Даби ще изградят хиподрум за конни надпревари край Шумен. Това са се разбрали министър председателят Бойко Борисов и престолонаследникът на емирството шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян по време на телефонен диалог, оповестиха от държавната пресслужба.

В началото на месеца Борисов участва на конни кушии в село Пристое, когато представители на локалната власт и фенове на ездата сложиха въпроса за ново спортно оборудване. Премиерът даде обещание, че ще се построи републикански хиподрум за провеждането на конните надпревари и скоро планът ще бъде осъществен.

Борисов и шейхът разискаха още обстановката с разпространяването на ковид и ограниченията, потвърдили успеваемост при ограничение на болестта. Друг акцент в телефонния диалог сред Борисов и Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян бе сигурността по доставките на хранителни артикули и ограниченията, които се постановат за обезпечаването й.

Новината за построяването на хиподрума идва на фона на сериозните финансови ограничения, които ще се подхващат за превъзмогване на икономическата рецесия след края на пандемията с ковид. На територията на Обединените арабски емирства, където се намира и подсъдимият Васил Божков, към момента не са дали отговор на настояването на прокуратурата за изгонването на предприемача с ползи в хазарта.

Всичко към обвиняванията против Васил Божков четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (235)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР