Едно на всеки три момичета в Обединеното кралство е било

...
Едно на всеки три момичета в Обединеното кралство е било
Коментари Харесай

Една трета от английските ученички са жертва на сексуален тормоз

Едно на всеки три девойки в Обединеното кралство е било обект на някакъв тип полов тормоз на улицата или на друго публично място, до момента в който е било облечено в учебна униформа, заяви Би Би Си.
Според неотдавна публикувано проучване пък две трети от девойките са получавали „ нежелано полово внимание “. Вероятно една от аргументите е самата ученическа униформа, която притегля внимание.
Данните идват от отчет на благотворителната организация за отбрана на децата Plan International UK и в него се споделя, че доста от девойките са се примирили и одобряват уличния тормоз за „ част от порастването “.
След разпространяването на данните в общественото пространство, от организацията обявиха, че е значимо за обществото инцидентните очевидци на похищения, принуждение или тормоз от всевъзможен тип да му се опълчват и да не го оставят неусетно.
Данните за отчета са извлечени на база на изследване измежду повече от 1000 девойки, тийнейджърки и млади дами. В изследването са взели участие и учители и учебен личен състав – като директни очевидци.
Според данните:
- 66% от девойките в Британия декларират, че са получавали нежелано полово внимание или физически контакт на публично място;
- 35% от девойките означават, че са изпитвали нежелателен контакт със полов смисъл – били са докосвани, търкали са се в тях или са ги сграбчвали;
- Съвсем дребни девойки – на 8 години – са описвали по какъв начин са били очевидци на сходни произшествия, като някои от тях декларирали, че самите те са били жертви;
- Повече от една трета от девойките са изпитвали нежелано полово внимание – зяпали са ги, подвиквали са или са подсвирквали след тях, до момента в който са били облечени в учебна униформа;
- Една четвърт декларират, че са били снимани от непознати, без тяхно предпочитание и единодушие.
В отчета има включени и неанонимни истории, сред които е и тази на 19-годишната Малика от Бирмингам, която разказала, че е била следвана от чужд в автомобил, до момента в който ходела сама.
„ Телефонът ми беше извърнат наобратно, до момента в който се преструвах, че приказвам по него, само че въпреки всичко се престорих, че приказвам с татко си и че той е на път към мен, с цел да ме прибере “, споделя Малика, допълвайки: „ Сега родителите ми са доста по-притеснени, когато излизам от у дома “.
18-годишно момиче пък изяснява, че съгласно нея тормозът е част от уличната просвета на момчетата и мъжете. Нейният татко ѝ декларирал: „ Нали знаеш какви са мъжете “.
Друго момиче – на 17, декларира: „ Това към този момент стана нещо обикновено “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР