Едно на всеки четири ромски деца страда от недохранване, а

...
Едно на всеки четири ромски деца страда от недохранване, а
Коментари Харесай

Ромите живеят 10 години по-малко от останалите европейци

Едно на всеки четири ромски деца страда от недохранване, а продължителността на живота на ромите е с 10 години по-малка от тази на популацията като цяло, съгласно изследване на европейска организация, чиито заключения бяха огласени през днешния ден, съобщи Франс прес.

Едно на всеки четири ромски деца живее в домакинство, което няма достъп до съществени артикули, като здравословна храна и отопление или изпитва компликации да си заплати наема. Мнозина са застрашени от апетит, написа Европейската организация за съществени права FRA, основана във Виена.

В допълнение, продължителността на живота на ромите е с 10 години по-малка от тази на популацията като цяло, прибавя организацията.

Този отчет акцентира шокиращите компликации, които изпитват множеството роми и номади в днешна Европа, посочи шефът на организацията Майкъл О'Флеърти.

Проучването е въз основа на изявленията, взети сред декември 2018 година до юли 2019 година с над 4 500 роми в Белгия, Франция, Ирландия, Нидерландия, Швеция и Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР