Едно момиче трябва да бъде две неща: елегантно и зашеметяващо“Дръзка,

...
Едно момиче трябва да бъде две неща: елегантно и зашеметяващо“Дръзка,
Коментари Харесай

Коко Шанел: Историята на оригиналния моден инфлуенсър


„ Едно момиче би трябвало да бъде две неща: елегантно и зашеметяващо “
Дръзка, спорна и извънредно адаптивна, Габриел " Коко " Шанел има доста облици, както прилича на  една от най-забележителните дами на предишния век, която трансформира освен метода на обличане, само че и на мислене на актуалната жена. 
Тази година се навършват 140 години от рождението й и през днешния ден в Лондон се открива нова галерия, отдадена на дизайнерката - " Габриел Шанел. Моден манифест ", която може да се види в музея " Виктория и Албърт " (V&A).  

Коко Шанел е и обект на най-новия от поредицата документални филми за изкуството Arena по BBC, която се излъчва от 1975 година и към този момент има повече от 600 епизода. 

Coco Chanel Unbuttoned свързва невероятните несъгласия в живота й, с цел да изясни по какъв начин едно изоставено дете образува усетите на XX век, а по-късно рискува свободата и репутацията си в света на политиката. 

" Тя е показана поредно като държанка на Пикасо, Стравински и херцога на Уестминстър. Новаторка в модата, феминистка, сътрудничка на нацистите, а както излиза наяве в последно време и като евентуална агентка на френската опозиция. Да не приказваме за ролята й на " откривател " на тена, диетата и „ дребната черна рокля “. Оказва се, че всички тези противоположни характерности на Шанел са значително правилни, написа The Guardian

" Хората биха желали обичаните им актьори да бъдат и " положителни хора " и въпреки да разбирам това предпочитание, не мисля, че хората са единствено " положителни " или " неприятни ", споделя режисьорката Хана Бериман.  " Шанел е била част от своето време, опортюнистка и оцеляваща, което евентуално е повлияло на изборите й. "  

 
Защо камелията е била толкоз специфична за Коко Шанел?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР