Едно красиво и ароматно цвете се оказа част от индустрия

...
Едно красиво и ароматно цвете се оказа част от индустрия
Коментари Харесай

Жасмин - цветето за милиони в индустрията на Китай

Едно красиво и ароматно цвете се оказа част от промишленост за милиони в Китай. Наричат китайската прoвинция Гуанси " родният град на жасмина ". Освен, че с белите си цветове е извънредно хубав и благоуханен, жасминът е и доста рентабилен. Има си даже и фестивал. Стотици млади дами вземат участие в чаена гала, несъмнено - с жасминов мирис. Готвачи подготвят най-различни ястия с белите цветове.

Смята се, че жасминът подтиква мозъчната активност, а цветовете му пречистват въздуха. Козметичната промишленост от дълго време се възползва от благотворното му влияние върху кожата, оказва помощ и при мускулни болки, съгласно някои - даже при меланхолия.

Местните управляващи вършат всичко допустимо да стиумулират производството.
Зенг Пенджин, регионален шеф: Имаме ясно създадена скица по какъв начин да развиваме жасминовата промишленост в района, стараем се да подкрепяме производителите, да затворим цикъла, като им осигурим и изкупвачи. Целта ни е да създадем жасмина още по-популярен по света.
Жасминовите полета притеглят и хиляди туристи, които идват в този далечен завършек на Китай, с цел да се потопят в атмосферата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР