Едно интересно изследване, представено от компанията Picodi, ни показва кой

...
Едно интересно изследване, представено от компанията Picodi, ни показва кой
Коментари Харесай

За пазарлъците при покупката и ремонт на кола

Едно забавно проучване, показано от компанията Picodi, ни демонстрира кой и по какъв начин се пазари при покупката на автомобил, при осъществяване на автосервизни услуги и изобщо при договарянията за намаляване на цената. В изследването аналитиците от Picodi се допитват до 3 100 индивида от целия свят, в това число Северна Америка, Африка и Европа.

Като цяло най-вече пазарлъци вършат мъжете - 45%, като по този индикатор % при дамите е 37. Това обаче напълно не означа, че мъжете умеят по-добре този поминък. Оказва се, че това, което желаят получават 17% от мъжете и 18% от дамите. Що се отнася до разделянето по страни, то най-вече се пробват да смъкват цената мъжете в Колумбия (86%) и в Чили (84%), където това е нещо като народен спорт.

Интересно е, че на трето място са гърците, а петицата се добавя от Словакия и Чехия. Конкретно при покупката на нов автомобил най-вече пазарлъци вършат мъжете - 12%, само че и дамите не им отстъпват доста - 9%. При ремонт на автомобила процентите са надлежно 26 и 16, респективно за мъже и дами. Незнайно за какво, само че от Picodi не са присъединили България в проучването си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР