Едно голямо благодаря на археолозите, защото, ако не бяхме намерили

...
Едно голямо благодаря на археолозите, защото, ако не бяхме намерили
Коментари Харесай

Премиерът откри нова отсечка на АМ Струма

Едно огромно благодаря на археолозите, тъй като, в случай че не бяхме намерили общ език, просто нямаше да стане. Виждате какво съставлява планината. Представете си да преместим автомагистралата със 100-200 метра в друга посока. Нямаше по какъв начин да стане. А в този момент за една минута минаваш правата и след 15-20 дни ще стартира градежът на тунелите в планината и отиваме отвъд Кресна. Финансирането е обезпечено, само че сърдечно благодаря на археолозите. Както на юг се разви районът, по този начин би трябвало и на север да е. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на стартирането в употреба на нови 6,5 км от Автомагистрала "Струма ".

,,Магистралата ще я направя до Кресна. После, който желае да дава няколко милиарда, да я качи по върховете. Не имам предвид никого. Има доста мераклии за власт – дано да намерят положителни решения, дано да съберат няколко милиарда и да го създадат както желаят. Вижте какъв брой стени сме създали, с цел да спрем свлачищата – милиони тонове бетон са излети. Виждате и мостовете какви са – по 100 метра мостове, големи уреди са това'', изясни Борисов.

,,Не мога да я кача автомагистралата на върха, тъй като желая да подвигам и приходите. Това биха били неверни пари. И тук следва въпросът дали да ги дадем тези няколко милиарда за тази права от 14 км или да има автомагистрала от Видин до София, с цел да може от Солун, като минеш по "Струма ", да стигнеш Видин'', уточни той.

,,До октомври следващата година ще създадем автомагистралата до сръбската граница, тъй като това са главните коридори – 4, 8 и 10. Сега със Световната банка работим по плана за София-Скопие-Тирана. Три банки финансират този проект'', сподели още министър председателят Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР