Едно единствено уравнение, основано на законите на физиката, предлага нова

...
Едно единствено уравнение, основано на законите на физиката, предлага нова
Коментари Харесай

Физик предлага различна теория за интелекта

Едно само уравнение, учредено на законите на физиката, предлага нова позиция по отношение на интелекта и дава тласък за нови хрумвания в разнообразни сфери, от финансите до роботиката, написа Live Science.

Александър Виснер-Грос, физик от Харвардския университет, създава уравнение, което съгласно него разказва доста аспекти от държанието на интелигентните същества, да вземем за пример използването на принадлежности.

Интелигентното държание произлиза от импулса за управление на бъдещите събития в заобикалящата среда ,

твърди в резюме създадената от него доктрина.

Става дума за математическа взаимовръзка, която може " непринудено да създаде необикновено комплицирани способи на държание, свързани с човешката ‘познавателна ниша’ –  в това число използването на принадлежности и общественото взаимоотношение –  в елементарни физични системи, " пишат създателите на проучването в сп. Physical Review Letters.

" Това е провокативен труд, " написа Саймън ДеДио, откривател от института на Санта Фе, който учи биологичните и обществени системи. " Не е елементарната точна просвета. "

Виснер-Грос твърди, че проучването е " доста амбициозно " и е въодушевено от актуалното развиване в голям брой области на науката.

В основата на проучването е термодинамиката -

теорията за това по какъв начин топлинната сила в една система се трансформира с времето. Едно от главните понятия във физиката е ентропията - наклонността с времето системите да се развиват към положение на по-слаба организираност. Системата се стреми към термодинамичното равновесие – най-простото положение, при което придвижването на частиците е безредно. Вторият закон на термодинамиката гласи, че във всяка затворена система ентропията нараства, до момента в който не доближи положение на равновесие. Едно огледало може да се пръсне на доста части, само че купчината части няма да се подреди, с цел да образува огледало.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР