Едно, две, три, четири… всички знаем кое време на годината

...
Едно, две, три, четири… всички знаем кое време на годината
Коментари Харесай

5 признака, че си абитуриент в България: Кичозни рокли, BMW-та и още

Едно, две, три, четири… всички знаем кое време на годината се задава. А в случай че абитуриентските балове са значимо събитие по целия свят, то в България те носят и отличителните белези на нашия… типично балкански начин на живот. По долу ви представяме пет „ абитуриентски “ феномена, които могат да бъдат видени единствено на родна почва:

Роклята а ла Софи Маринова

Повечето девойки на запад мечтаят за абитуриентска рокля, която ще ги накара да се усещат като същински принцеси. У нас обаче стайлингът клони по-скоро към този на чалга певица, запътила се към годишния концерт на „ Планета Пайнер “… през 2002 година. С други думи: няма такова нещо като абитуриентски тоалет в прекомерно ослепителен колорит на розовото, нито пък с прекалено много кристали. Що се отнася до грима и екстеншъните, то правилото също е „ да си има “!

Взетата чартърен кола

Друг значим съставен елемент от всеки в действителност тузарски бал е, несъмнено, взетата чартърен скъпа кола. Не знаем за какво да се возиш в непознато BMW ти носи бонус точки, само че хей – традициите са си обичаи!

Не помниш по кое време за последно си стъпвал в учебно заведение

Май беше през септември? Или пък някъде по Коледа? Ако си дванайсетокласник в България, то е прекомерно евентуално да не помниш по кое време за последно си прекарал през целия ден в класната стая. Вместо това, заниманията ти включват бягането от час, клюките зад учебно заведение и диалозите на тематика шофьорски...

Пука ти повече за шофьорския, в сравнение с за матурата

Като заговорихме за шофьорските, то те несъмнено са ти по-приоритетна тематика от кандидат-студентските изпити и матурите. На хартия може би още се водиш възпитаник, само че духом към този момент от дълго време ти е писнало от българската просветителна система… и май не можем да те виним за това!

и мятали салфетки до зори

В американските филми, абитуриентският бал неизбежно се увенчава с блестящо празненство и сантиментална целувка сред основните герои. У нас, заветната нощ е обречена да приключи в чалготеката под звуците на Галена, до момента в който по масите се леят тонове алкохол, а във въздуха летят салфетки… От това по-българско няма!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР