Едно денонощие бе нужно, за да извадят от дерето катастрофиралия

...
Едно денонощие бе нужно, за да извадят от дерето катастрофиралия
Коментари Харесай

След 24 часа извадиха от дерето катастрофиралия военен камион

Едно денонощие бе нужно, с цел да извадят от дерето авариралия боен камион край река Велека. Видими са вредите - те са основно по покрива на камиона, оповестява Българска национална телевизия.

Специалисти през днешния ден направиха нов оглед на местопроизшествието, а следствените дейности в гората на Странджа планина не престават след злополуката с военната машина, пренасяща 35 незаконни мигранти.
 Камионът с мигрантите е паднал в река Велека, починалите са афганистанци (видео) Виж още
Двама от тях починаха, а други 8 остават за лекуване в болница.

Военният камион със арестуваните 35 мигранти и патрулна кола на Гранична полиция са се движели по стеснен път край река Велека. При злополуката камионът се е преобърнал и стигнал безусловно до водата. Пътят в региона е рисков и мъчнопроходим.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов няма пояснение за злополуката с камиона.
 Военен камион със арестувани мигранти се обърна край границата, има жертви и ранени (видео) Виж още
" Не мога да кажа дали е бил претрупан. Камионът е в техническа редовност. На толкоз години на колкото е, само че това е подобаващата техника в такива условия. До 30-35 души, според от изискванията, може да прибере. Много е тежко. Някъде няма път, горски е, сложни условия, само че дилемите би трябвало да се извършват, с цел да има надзор по границата, да има следващ надзор във връзка с бежанците ", сподели адмирал Ефтимов.

8 мигранти остават в лечебни заведения в региона, половината се лекуват в държавната болница в Бургас, където са настанени и двамата военни.

" Един е признат във Второ хирургично поделение с травма на гръден панер. Трима от тях са приети в болница в Неврохирургия с контузии на гръбначния дирек. И двамата български жители, военните, са приети в болница в Неврохирургия с мозъчно разтърсване и контузии по гръдния панер. Опасност за живота няма ", сподели доктор Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Малко Търново е общината, най-близко да границата и със стоплянето на времето се усеща засилен миграционен напън.

" В съпоставяне с преди, когато беше съвсем нулев, сега в действителност се вижда много работа на Гранична полиция и то си проличава и по пътищата и във вътрешността и откакто пукна и пролетта, откакто свърши зимата, набезите от бежанците са доста ", сподели Илиян Янчев, кмет на Малко Търново.

В удостоверение на изказванието на кмета, през днешния ден още веднъж чиновници на Гранична полиция заловиха на пътя към село Граматиково мигрант от Афганистан. Бил е в група от 25 индивида.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР