Едно българско куче, осиновено в германския град Бон, се превърна

...
Едно българско куче, осиновено в германския град Бон, се превърна
Коментари Харесай

Осиновено българско куче спаси стопанката си в Бон, превърна се в герой

Едно българско куче, осиновено в немския град Бон, се трансформира в воин. Чаровната Мина избави живота на стопанката си, само че самата тя издъхна в жестокия пожар. В България Мина е била жертва на брутално принуждение.

В ранните часове на една февруарска събота в бонския квартал Холцлар избухва пожар. Къщата на 75-годишната Ирмгард Абу-Най е разрушена от пламъците. Германската пенсионерка оживява като по знамение. Спасява я кучето ѝ Мина. То обаче умира.

От България до Бон

В Бон Мина се трансформира в воин. Дни след трагичния случай локалните медии обърнаха внимание на историята на кучето. Репортерът на бонския " Генерал Анцайгер " Николас Отерсбах, който отрази пожара в Холцлар, описа пред Дойче Веле, че Мина е българско куче. Чаровното четириного с къса черна четина (смеска сред лабрадор и друга порода) е било осиновено от 75-годишната пенсионерка преди три години.
Посредник в тази ситуация е било Бонското съдружие за отбрана на животните, под чийто покрив е приютът за бездомни животни " Алберт Швайцер ".
 куче ThinkStock/Getty Images-->
" При нас постоянно идват кучета от България ", показва в диалог с Дойче Веле служителка на бонския подслон. На уебстраницата на приюта към момента може да се види фотографията на чаровната Мина, до която е оповестен следният текст: " Най-после сензитивната Мина може да напусне приюта за животни. Кучето, което в България неведнъж е било жертва на брутално принуждение, към този момент има собствен превъзходен дом. Приемното семейство живее в Бон Холцлар и има богат опит в развъждането на животни. " На уебстраницата на приюта показват още, че там Минчето, както я назовават чиновниците на приюта, ще има опция " да опознае света ".

" В началото Мина беше доста страхлива "

Пред бонския " Генерал Анцайгер " съседка на Ирмгард Абу-Най споделя, че за 75-годишната пенсионерка Мина е била най-скъпото ѝ в живота. Жената е вдовица от дълги години, а синовете ѝ от дълго време са поели по своя път. " В началото кучето беше доста плахо ", спомня си съседката и прибавя: " Нищо чудно, като се има поради, че е било докарано в Бон от деятели, защото в България са се отнасяли зле с него. " Съседката прибавя, че щом опознаела новите хора в близост, Мина незабавно ставала блага и добра.

Когато избухнали пламъците, Мина събудила с лай стопанката си. Благодарение на кучето, 75-годишната германка съумяла да излезе в точния момент от вкъщи си. Кучето обаче останало вътре. Жената се пробвала да се върне и да го изведе, само че пожарникарите я възпрели. Вече било прекомерно рисково. Те изнесли Мина на ръце. Опитали се да я съживят, но тя издъхнала в ръцете им.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР