Едно 8-годишно дете води всекидневна борба, за да проходи и

...
Едно 8-годишно дете води всекидневна борба, за да проходи и
Коментари Харесай

Българската Коледа помага на 8-годишния Божидар

Едно 8-годишно дете води всекидневна битка, с цел да проходи и да сбъдне фантазията си - да стане футболист. Божидар от Сименовград страда от Детска церебрална парализа и има потребност от непрекъсната рехабилитация. Боби е едно от децата на " Българската Коледа ".

До момента Божидар е претърпял 5 ортопедични интервенции.
Иванка Камбурова, майка на Божидар: Борбата, която водим с неговото положение ДЦП е доста огромна и е доживотна. Той е в всеобщо учебно заведение и доста обича да върви на учебно заведение. Ходим и на ежедневна рехабилитация в Пловдив.
Боби се оправя чудесно в учебно заведение, само че се затруднява да написа с писалка или молив. Учителите изпитват момчето устно, а при потребност той съумява да написа с преносим компютър.
Гунка Маркова, старши ресурсен преподавател: Той към този момент в тетрадката може да изписва името си Боби и това на братчето си Вили - това не е по никакъв начин малко.Теодорина Иванова, шеф на СУ " Свети Климент Охридски ": Той взе участие в надпреварата " Таралеж ". Въпреки че има здравословни проблеми той завоюва в направленията български език, математика и изобразително изкуство.
Мечтата на Боби е да играе футбол като другите деца. Дори написал на Добрия дъртак, че желае футболна топка.

Кой ти е обичаният футболист?
- Лео Меси - Защо? - Защото е най-хубавият.
Семейството разчита на помощта от " Българската Коледа ", защото разноските за самата рехабилитацията и пътуването до Пловдив не са по никакъв начин дребни.
Иванка Камбурова, майка на Божидар: Много сме признателни, че той е едно от децата на " Българската Коледа " и това е доста огромна помощ за нас.Божидар: " Българската Коледа " е доста добра и носи носи наслада на всички деца като мен. И Благодаря!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР