Едно 13-годишно момче, което се ражда с аутизъм и се

...
Едно 13-годишно момче, което се ражда с аутизъм и се
Коментари Харесай

Българче с аутизъм печели медали по плуване


Едно 13-годишно момче, което се ражда с аутизъм и се опасява от водата, през днешния ден тренира плуване и всеки ден побеждава себе си.

Емил Кондев е роден с аутизъм и извънредно доста се опасява от водата. Преди няколко години майка му взима решение, което трансформира живота му.

Беше ми доста необичайно първоначално, че надали не съм определен от Емо, тъй като майка му пристигна и сподели – разгледала съм тук кой е треньор и кой работи и мисля, че ти ще се оправиш, изглеждаш ми стимулиран, описа треньорът на момчето пред Би Ти Ви.

Преди 4 години Емо идва на плувния басейн с една единствена цел – да пребори своя боязън от водата. Да се научи да обича водата. Без да допуска, че напълно скоро ще стартира да печели медали. Тогава задачата била да влезе във водата, да се забавлява.

Петър Георгиев е избранникът за треньор на детето. Емил е първото дете, с което стартира да работи. Началото е повече от мъчно и за двамата. Много обич и самообладание са нужни на 27-годишния треньор, с цел да научи Емо да плува.

Рамо до рамо на първата подготовка на Емо застава и неговия по-малък брат Крум. Той е здрав. Сега, когато и двамата печелят медали, те още веднъж упражняват дружно.

Преди година в живота на Емо се появява една специфична жена - златното момиче от ансамбъла по художествена гимнастика Ренета Камберова. Силната им връзка се заражда, до момента в който Рени награждава дребния плувец.

В плуването Емо открива спасението, макар че от време на време е доста мъчно.

През месец май в Пазарджик следва съревнование по плуване за деца със усложнения в развиването. Там Емо ще ревизира какъв брой е надминал себе си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР