Едни търсят божествен ситен пясък, други - скали и драматични

...
Едни търсят божествен ситен пясък, други - скали и драматични
Коментари Харесай

Най-красивите плажове у нас

Едни търсят възвишен дребен пясък, други - скали и трагични пейзажи, трети - синя и чиста вода.

Каквато и да е вашата визия за плажовете и тяхната хубост, все ще откриете най-малко един подобен в идващия лист.

Крапец е едно от най-северните места в България, на които можете да събирате загар, както и едно от най-запазените от желязо и бетон части крайбрежие у нас.

Плажът на Крапец е дълъг 6 км и се простира чак до Дуранкулак, което значи, че има място за всички - има зона с чадъри и плажен бар, както и дълга дива част с палатки и кемпери, множеството от които закътани в горичката.

Няма по какъв начин за не забележите Тюленово .и все ще се чудите по какъв начин да подредите маршрутите за летните почивки по този начин, че да минавате някъде наоколо. Между Тюленово и Шабла се е оформил и нещо като скален басейн - плитък залив, прочут като Малкото море.

Болата е един от плажовете, които безусловно би трябвало да посетите, до момента в който сте в региона на Каварна. Заливът със забъркана в разнообразни нюанси синя вода, червеникави скали и зелени влажни зони е като излязъл от палитра на художник, а най-хубавият метод да видите цялата тази хубост е като се качите на скалите над плажа.

Иракли има именит статус, само че както и доста други места по Българското Черноморие, той към този момент напълно не е това, което беше преди години. Въпреки разрастващата се облагородена зона край него, гората и пясъкът на Иракли към момента притеглят феновете на дивото къмпингуване.

Иракли е едно от местата по българското крайбрежие на Черно море, където постоянно могат да се видят делфини, които скачат над водата покрай плажа.

Източният плаж в Поморие   е известен и е най-пълният с хора в този лист, има заведения и чадъри. Наблизо се намира Поморийското езеро, край чийто бряг е издигнат Музеят на солта.

При музея има свободно налична зона с лечебна тиня, с която доста от посетителите на града си вършат кални бани, а в града има доста балнеохотели за профилирано лекуване и процедури.

Ако търсите изолирано пясъчно леговище и в действителност впечатляваща природа, плажът при устието на река Велека в Синеморец е тъкмо такова място.

Тук водите на реката и тези на Черно море се срещат и смесват другите си цветове - впечатляваща панорама, в случай че се качите на възвишението над устието. По реката се движат и лодки, които ще ви отведат във вътрешността по течението на Велека, с цел да се запознаете с забавния й живот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР