Едни плачат повече и по-често, при други положението е обратното.

...
Едни плачат повече и по-често, при други положението е обратното.
Коментари Харесай

Плачът е полезен

Едни плачат повече и по-често, при други ситуацията е противоположното. Факт е, че на всички се е случвало и в това няма нищо неприятно. Нека тези, които не дават път на сълзите, да си мислят, че плачът е уязвимост. Плачът е потребен, споделят учените, и точка.
 Науката, сълзите и за какво плачем
Защо плачем

Пригответе си носните кърпички

Според проучване на, мъжете плачат приблизително веднъж на четири седмици, а дамите приблизително 2,7 пъти на четири седмици. Най-важното при положение е да не се сдържаме. Ето и аргументите:

Плачът успокоява

Това го знае всяко хлапе, въпросът е за какво ни работи по този начин релаксиращо? Още през 2014 година психолозите дадоха отговор в детайли на въпроса ни - тъй като задейства парасимпатиковата нервна система, която ни оказва помощ да се отпуснем.
 Снимка 510902

Подсказва потребност от разтуха

Понякога се чудим какво ни става и за какво сме по този начин разтревожени. Често откриваме повода, точно до момента в който роним крокодилски сълзи. Проучвания от 2016 година потвърждават, че е тип поведенческа реакция, която се свързва с желанието или неналичието на обвързаност.

Това значи и че е в положение да подтикне близките да се втурнат да ни утешават. А щом получим по този начин мечтаната топла прегръдка, най-малко малко ни олеква.

Облекчава болката и повдига настроението

И този факт е научно потвърден. Дадем ли воля на сълзите, тялото ни автоматизирано стартира да създава окситоцин и ендорфини. А резултатът от тези хормони на щастието, както всички знаем, постоянно е позитивен. В това число и във връзка с болката.
 Снимка 510898

Намалява напрежението

Големите мозъци още работят по въпроса, само че все пак се кълнат, че плачът смъква напрежението. Обясняват го с теорията, че сълзите съдържат хормони на напрежението, които напущат тялото ни дружно с тях и по този начин разпускаме. Има нещо такова.
 Главоболие, стомашни проблеми, надебеляване - по какъв начин стресът ни разболява
Признаците, че стресът ни разболява

Истински зложелател на здравето

Предпазва от бактерии

Сълзите съдържат ензима лизозим, който безусловно пречиства очите ни. А проучвания от 2011 година са потвърдили, че понижава и риска от болести, породени от някои типове бактерии. Допълват от Tips and Tricks.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР