Едни от темите, които обсъждахме бяха за Брекзит и дали

...
Едни от темите, които обсъждахме бяха за Брекзит и дали
Коментари Харесай

Бойко Борисов: За радост, все повече от прагматичните лидери казват, че не е добре ЕС да къса с Турция



Едни от тематиките, които обсъждахме бяха за Брекзит и дали ще продължим толкоз добре да работим, разследващите, контраразузнавателните служби, пролиферация, трафик на хора, продан на информация – всичко което в Европейски Съюз желаят да вършим. Това сподели министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила пред публицисти след срещата с водачите от Европейския съюз. Там той беседва с английския министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила, ръководителят на европейския съвет Доналд Туск и висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността Федерика Могерини.

"В момента имаме прелестни връзки с тях ", акцентира Борисов. „ Прекрасна среща. Те държат с България да са в положителни връзки “, съобщи министър-председателят. „ Потвърдихме си положителните връзки с госпожа Мей. С госпожа Могерини потвърдихме това, което вършим по тематиката Балкани. И договорът за добросъседство и срещите, които организирахме на Балканите дават необятен отзив. Нашето предпочитание е да надградим и в идващите две години имаме опция тематиката да я държим. Ако в този момент не се направи и шестте балкански страни да тръгнем в пакет, в никакъв случай няма да се направи “, акцентира Борисов. „ Надявам се това да бъде разбрано и от политическите елити там “.

"Целта на всички ни е в идващите две години страните да следват вероятността ", уточни министър председателят на България.

По отношение на Брекзит, министър председателят ни сподели: "Въпреки това консенсус няма да има ", добави Борисов. "Разводът постоянно носи злощастие. Той главно е обвързван с пари ". "Ние ще се разграничим от страстите и ще заложим на прагматизма. За нас е по-важно бъдещето на Европейски Съюз, а по-късно на Англия ".

„ Общата европейска защита е извънредно значима. Трябва да намерим баланс какво желаеме и какво ще се случи. На страните, които са навътре в Европа, им е елементарно да приказват по-рязко. Има доста неща, които не ни харесват, само че би трябвало да се опитаме да поддържаме естествени връзки с Турция. Иначе ние сме първите, които заставаме на този фланг на Европа “, акцентира той.

Бойко Борисов разяснява и свадите във вътрешнополитическо отношение. "Нека си вземе оставката на търговците в Русе, на депутатите, които купуваха гласове, и тогава да желае оставки на патриотите ". По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила изиска оставката на Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила.

Премиерът разяснява и закупуването на стратегически изтребител. "Защо не излязат военните, президентът, да кажат кой ни е съперник, с цел да преценяме от кой се пазим и с какво ще нападаме? ", попита той. "Нека преценим какъв брой самолета има Европа, какъв брой трябват за България. Ако трябват 100 и Турция ще ни става, примерно съперник, какъв брой самолета и танкове ще ни трябват, в случай че станем южен фланг? ", пита Борисов. "За наслада, от ден на ден от прагматичните водачи споделят, че не е добре Европейски Съюз да къса с Турция. И на мен може да не ми харесват доста неща в Турция, само че увисва целият фланг ", сподели Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР