Едни от най-тежките инциденти, които отнемат човешки живот, са челните

...
Едни от най-тежките инциденти, които отнемат човешки живот, са челните
Коментари Харесай

Антирекорд! 75 души са загинали при челни удари от началото на годината у нас

Едни от най-тежките произшествия, които лишават човешки живот, са челните конфликти сред транспортни средства. През последната седмица, при сходни произшествия живота си изгубиха най-малко 12 души.
Вчера на изхода на Златица в посока Пирдоп, при удар сред два автомобила почина 20-годишен юноша, а четирима души бяха откарани в болница с разнообразни пострадвания.

5 жертви взе различен конфликт сред коли - през вчерашния ден, на пътя София - Варна, сред Омуртаг и Антоново.

Други шестима бяха убити на 14-ти октомври, при тежка злополука край казанлъшкото градче Крън, на пътя за Габрово.

За 9 месеца у нас при преден конфликт са починали 75 души при 289 пътнотранспортни катастрофи. Ранените са над 550.

Експерти от автомобилния отрасъл припомнят, че в последните години честото поглеждане на телефона и инстинктивното завъртане на кормилото е причина за тежкия удар. А неналичието на колани на пасажерите откъм гърба може да е съдбовна и за тях, и за хората начело.

" Повечето ПТП стават със скорост 65 км, само че и това не е безвредно, при 50 км нашето тегло може да нарасте до 2-3 тона. Тялото полита напред, удря се в седалката, и в същото време те могат да получат пострадвания ", изяснява инж. Емил Панчев, ръководител на СБА.

" Много по-добре е човек да се хвърли в канавка, това е по-малко рисково, в сравнение с да се блъснеш челно - споделям го от персонален опит, тъй като бях играч ", споделя Димитър Илиев, авто играч.

50 починали по пътищата в България единствено през първите 20 дни на октомври. Така общият брой на убитите при произшествия, от началото на годината, към този момент е близо 500, пресмята бТВ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР