Едни от най-обичаните плодове през лятото - смокините, вече се

...
Едни от най-обичаните плодове през лятото - смокините, вече се
Коментари Харесай

Смокини с прясно мляко правят косата ни копринена

Едни от най-обичаните плодове през лятото - смокините, към този момент се продават на всички места по магазини и пазари.

Освен във вкусни десерти, сладкиши и конфитюри може да ги прибавите и към домашната козметика, написа Те съдържат доста съставки, които ще оказват помощ кожата да бъде по-еластична, свежа и мека. Витамин Е и витамин К да вземем за пример понижават зачервяването и изравняват тена, а омега киселините имат мощно овлажняващо деяние. Ако имате суха и сензитивна кожа, маските от смокини ще ви оказват помощ да я хидратирате постоянно.

Може да си приготвите бързо и лесно домашна маска от смокини с мед, която ще понижи тъмните кръгове под очите и зачервяванията и ще омекоти кожата. Използвайте три -четири зрели смокини и 2 чаени лъжички мед. Обелете плодовете и намачкайте добре вътрешността им. После прибавете меда и разбъркайте добре. Нанесете маската върху авансово почистена кожа и оставете да работи 15-20 минути. Накрая измийте с топла вода.

Маската от смокини и кисело мляко пък е подобаваща за по-мазна кожа. Използвайте 4-5 смокини и 2 супени лъжици кисело мляко. Както при всички предписания за маски би трябвало да смачкате меката част на каша. После прибавете киселото мляко и разбъркайте. Нанесете върху кожата и изчакайте да подейства 15-20 минути, а по-късно измийте с топла вода. Хубаво би било да вършиме тази маска 2 пъти седмично, с цел да имате резултати.

Подобна е рецептата и за подмладяване на кожата - със смокини, жълтък, супена лъжица мед и супена лъжица зехтин. Към кашата от смачканите плодове прибавете жълтъка, размесен с меда и зехтина. Нанесете получената каша върху кожата и оставете за по-дълго - 25-30 минути са задоволителни. Измийте лицето си по-късно с топла вода и повтаряйте тази процедура към един път седмично. Така ще имате гладка и мека кожа.

За да се отървете от бръчиците по лицето, направете си маска с 3-4 смокини и чаена лъжичка лимонен сок. Намачкайте измитите смокини на гъста каша и прибавете лимоновия сок. Нанесете маската и след половин час измийте с топла вода. Хубаво е да прилагате маската 3 пъти седмично.

Лесен метод за ежедневно разчистване на лицето е, като си извършите тоник от смокини. Пригответе го, като употребявате 25 г сушени или пресни плодове. Залейте ги с чаена чаша вряла вода, оставете да се наквасен добре за няколко часа. Прецедете течността и я излейте в стъклена бутилка. Съхранявайте я в ледник. Така всеки ден ще почиствате лицето си със леден тоник, който ще го охлади и освежи. Трябва единствено да напоявате памучен тампон и хубаво да обтривате кожата.

Друга рецепта за домакински тоник е, като употребявате вместо вода прясно мляко. Кипнете 3 смокини в половин чаша прясно мляко. Отново ги оставете да се наквасен за няколко часа. Млякото бързо се вкисва, по тази причина го съхранявайте в ледник и го използвайте всеки ден. Този тоник ще направи кожата доста мека и гладка и ще я хидратира в дълбочина.

Освен на лицето смокините работят доста удобно и на косата. Ако имате цъфтящи краища и отпаднал косъм, направете маска от 2 сухи натрошени смокини и чаена чаша мляко. Сварете ги и оставете течността да изстине. После втрийте в корените добре и покрийте главата си с шапка за баня или забрадка. Ако имате повече време, оставете да подейства за час - час и половина. Накрая измийте добре с шампоан.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР