Едни от най-мелодичните и красиви откъси от световната класика и

...
Едни от най-мелодичните и красиви откъси от световната класика и
Коментари Харесай

Песенен концерт на възглавници с виолончело, кларинет и пиано

Едни от най-мелодичните и красиви фрагменти от международната класика и песенния репертоар ще показват за първи път на публиката си детската просветителната поредност " Концерти на възглавници ". Пианистката Венета Нейнска, сопраното Доротея Доротеева, кларинетистът Павел Стойчев, както и младите виолончелисти Сион и Наума Найман ще пренесат децата и техните родители в света на класическата музика на 5 януари с два концерта от 11 и 17 ч. Те ще се проведат в залата на Съюза на архитектите на ул. " Кракра " 11 в столицата.

Образователната поредност е една от първите, която показва фамилни камерни концерти в България, а уредници на плана са екипът на " Модо България ".

 Сопраното Доротея Доротеева и пианистката Венета Нейнска
© "Модо България "

Сопраното Доротея Доротеева и пианистката Венета Нейнска

След дипломирането си в България Доротея Доротеева специализира в австрийския град Грац, както и в академията " Санта Чечилия " в Рим. Носител е на редица български и интернационалните награди от състезания, измежду които " Франсиско Виняс " в Барселона и " Феручо Талявини " в австрийския град Дойчландсберг.

Доротеева е солист в Музикално-драматичния спектакъл " Константин Кисимов " във Велико Търново и взе участие в постановки на Софийската опера и балет.

Павел Стойчев е част от Гвардейския внушителен духов оркестър и е солист в разнообразни сформира и оркестри в страната и Германия. Освен това той разполага с богат репертоар от камерна музика.

Виолончелистите Сион и Наума Найман учат в Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков и вземат участие в концерти и фестивали в България и чужбина. Носители са на награди от интернационалните състезания, като последната е на Сион – първа премия от " Концертино Прага 2019 ".

 Кларинетистът Павел Стойчев
© "Модо България "

Кларинетистът Павел Стойчев

След като приключва Националното музикално учебно заведение в София, Венета Нейнска продължава образованието си в Южнокалифорнийския университет в Съединени американски щати, където ѝ преподава световноизвестният пианист Джон Пери. Магистърската си степен с цялостна стипендия получава в Лондон от учебното заведение за музика и спектакъл " Гилдхол ".
Междувременно взе участие в майсторските класове на музикантите Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле.

В музикалното ателие, което ще бъде един час преди всеки концерт, децата ще могат да се срещнат с музикалния инструмент блокфлейта, а в края на събитието ще бъде връчена премията за най-послушен родител.

Билети за концертите могат да бъдат купени онлайн тук или на място преди събитието, в случай че към момента има свободни места.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Концерти на възглавници (176)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР