Едни от най-любимите на привържениците на здравословното хранене продукти се

...
Едни от най-любимите на привържениците на здравословното хранене продукти се
Коментари Харесай

Развенчаха митовете за 3 много полезни храни

Едни от най-любимите на последователите на здравословното хранене артикули се оказват рискови. При доста от почитателите на вярното хранене постоянно се среща хранително нарушаване, което с елементарни думи може да се назова " зацикляне ".

Любителите на вярното хранене зациклят на няколко потребни продукта и се хранят единствено с тях, игнорирайки други потребни блюда. Проблемът е в това, че такова лимитирано хранене мъчно може да бъде считано за вярно. При такава диета човек се лишава от голям брой витамини и микроелементи, защото не се храни с разнородни артикули.

Нещо повече - най-нови проучвания демонстрират, че някои артикули от ранга на потребните минават в групата на " нездравословни в огромни количества ".

Един от тези артикули е прехвалената от деятелите на здравословното хранене риба звук. Установено е, че в нея с изключение на желязо, калций, цинк и магнезий, се съдържа и живак. Ето за какво лекарите предлагат да се яде риба звук не повече от два пъти седмично. А бременните, кърмачките и децата до 12 години би трябвало да се въздържат от използването ѝ.

Кои други 2 храни към този момент се считат за нездравословни в огромни количества четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР