Едни от най-интересните професии за българските младежи са бизнес мениджмънт,

...
Едни от най-интересните професии за българските младежи са бизнес мениджмънт,
Коментари Харесай

Архитектурата и медицината се радват на голям интерес сред гимназистите

Едни от най-интересните специалности за българските младежи са бизнес мениджмънт, архитектура и медицина. Специалности, които също притеглят вниманието им, са публицистика и медии, финанси, човешки запаси, инженерни науки и специалностите от ИТ сферата.

Това стана ясно по време на закриващото събитие на първия у нас план за ранна подготовка на възпитаници за професионална реализация - “Един ден в специалността “, проведен от консултанската организация за обучение в чужбина “Едланта “. По време на събитието, на участниците в плана бяха връчени документи.

През миналите 2 месеца бъдещите кандидат-студенти имаха опция да се срещнат от близко с специалностите, към които демонстрират максимален интерес и овреме да създадат своя осведомен избор за висше обучение. Ученици от общо 14 учебни заведения в София и Варна прекараха по един ден в професионална среда, общувайки с разнообразни специалисти и даже влизайки в ролята на чиновници.

Някои от тях станаха за ден радио водещи в медийна група или в националната телевизия, други се озоваха на строителна площадка със съдействието на проектант Марин Бакалов, трети се озоваха в лабораторията на медицинския комплекс “Д-р Щерев “ и се срещнаха с технологиите на лапароскопията, други “поработиха “ в адвокатска адвокатска фирма. Част от учениците посетиха още ИТ компания, цифрова организация, компания производител на принтери и други.

Проектът “Един ден в специалността “ ще има и втора част, която следва през есента. В пилотната фаза на плана се включиха възпитаници от няколко учебни заведения в София и Варна, като Първа Английска Гимназия, НПМГ, 73 СУ " Владислав Граматик ", 9 ФЕГ, 22 СУ " Г.С. Раковски ", МГ " Петър Берон " и Първа Езикова Гимназия от морската ни столица и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР