Едни от най-големите рок величия ще се включат в обща

...
Едни от най-големите рок величия ще се включат в обща
Коментари Харесай

Пол Маккартни, Дейвид Гилмор и Ерик Клептън се включват в акция в помощ на колега

Едни от най-големите рок величия ще се включат в обща акция в помощ на високо скъп техен американски сътрудник китарист, който има финансови усложнения след претърпян инсулт, споделя Би Би Си.

Сър Пол Макартни, Ерик Клептън, Дейвид Гилмор и Джеф Лин са измежду 23-те звезди, които ще подпишат една електрическа китара за тя да се продаде на търг на 11 декември в Уилтшайър благотворително. Парите ще отидат в помощ на Джери Донахю, свирил с английски фолк рок групи като Fairport Convention и Fotheringay.

 Калъфът на китарата, върху който има подписи
© Gardiner Houlgate

Калъфът на китарата, върху който има подписи

Очаква се цената на китарата, която е модел V58JD и е дарена особено за случая от JHS VIntage Guitars, да доближи сред 10 и 20 хиляди паунда (между 22 и 45 хиляди лева.- бел.ред.).

Върху нея, както и върху калъфа й ще участват още подписите на Пийт Таунсенд от The Who, Тони Айоми от " Блек Сабат ", Марк Нопфлър от " Дайър стрейтс " и Брайън Уилсън от " Бийч бойс ".

 Джери Донахю
© Jerry Donahue Fund

Джери Донахю

Донахю претърпява тежък инсулт през 2016 година и от този момент не може да свири на китара. Музикнатът, който живее в Лос Анджелис, няма надзор върху дясната част на тялото, в това число и ръката. Проблемни са още речта и подвижността му.

Дейв Пег, бас китаристът на Fairport Convention и един от главните основатели на благотворителната акция, споделя, че всички тези звезди са се присъединили от " почитание към Джери " и добавя: " Те признават, че е един от най-великите китаристи в света с неповторим жанр. " Според Пег няма различен, който по този начин добре да умее другите китарни настройки, поради което митове на китарата като Ерик Клептън и Джими Пейдж му се възхищават толкоз доста.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР