Едни от най-големите ни надежди за медал на започващите в

...
Едни от най-големите ни надежди за медал на започващите в
Коментари Харесай

Симона Дянкова: Нямаме търпение да почувстваме атмосферата на Игрите

Едни от най-големите ни очаквания за орден на започващите в петък II Европейски игри в Минск са свързани с художествената гимнастика. В самостоятелната конкуренция ще разчитаме на Катрин Тасева, а при ансамблите за оценките ще се борят Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Грациите ни отпътуваха рано тази заран за столицата на Беларус, като старта им е в събота на 22 юни.

„ Вече нямаме самообладание, защото това ни е първото съревнование от този сан. Това ще е нещо като дребна олимпиада. Ще бъде като подготовка, с цел да забележим каква е атмосферата на този вид надпревари. Михаела Маевска (б.а. Михаела Мавеска беше капитан на ансамбъла, който взе участие на първите Европейски игри в Баку през 2015 година) ни сподели къде е било олимпийското село, когато бяхме на Световната купа в Баку. Не сме си говорили тъкмо за ситуацията. Каза, че е забавно и друго. Всички спортисти са на едно място – в олимпийското село и там никой не може да влезе. Сега нямаме самообладание да отидем и да почувстваме атмосферата “, съобщи особено за БНР капитанът на отбор (жени) Симона Дянкова.
 „ Подготовката ни мина обикновено. След последното ни съревнование в Гуадалахара направихме фрапантни промени на съчетанието с пет топки. Вдигнахме компликацията и в случай че го изиграем в най-хубавия му тип можем да вземем много добра оценка. Запазихме обаче присъщия му жанр, просто заложихме още колаборации и по този начин стана доста по-динамично. Съчетанието с обръчи и бухалки не е променено. Мисля, че след лагера в Япония и по него ще вършим промени и то не тъй като не е комплицирано, а тъй като има още какво да покажем “, добави Дянкова.
БНР фотография 1: Adore Pirin
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР