Едни от най-големите модни марки вече няма да използват манекенки,

...
Едни от най-големите модни марки вече няма да използват манекенки,
Коментари Харесай

Световните модни къщи забраняват слабите манекенки с харта

Едни от най-големите фешън марки към този момент няма да употребяват манекенки, които са прекомерно слаби или нямат навършени 16 години. Това решение взеха френските корпорации „ Керинг ” и LVMH. Тяхно владеене са известните марки „ Гучи ”, „ Сен Лоран ”, „ Диор ” и „ Луи Вюитон ”.

Модните империи одобриха харта с новите правила в навечерието на Седмицата на модата в Ню Йорк – едно от най-важните събития в браншовия календар. Правилата в хартата гласят още, че марките ще защищават моделите и няма да постановат мостри, които подготвят публиката от подражатели към хранителни разтройства от вида на анорексията.

Новият устав ще не разрешава наемането на модели, които носят облекла под размер 34 за дами и под 44 за мъже. Момичета под 16 години няма да бъдат наемани в ревюта и фотосесии за възрастни.

Хартата подхожда на закон, признат във Франция още преди 2 години, който лимитира наемането на прекомерно слаби девойки в стилната промишленост. Той планува шест месеца затвор за нарушителите, както и санкции, достигащи до 75 000 евро.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР