Едни от най-едрите наркоплантатори у нас започнаха да отглеждат марихуана

...
Едни от най-едрите наркоплантатори у нас започнаха да отглеждат марихуана
Коментари Харесай

 Изнесоха българската марихуана в Испания! Петрич и Сандански не са вече малката Колумбия  



Едни от най-едрите наркоплантатори у нас започнаха да отглеждат марихуана в Испания, а по-късно да я внасят у нас. Това описват от Министерство на вътрешните работи пред „ Телеграф “. По оперативни данни амфетамините, които заливат цяла България, пък се създават от химици главно в София и Стара Загора, а по-късно се разпределят на дребни количества към другите градове.



„ Петрич и Сандански, които се водеха като дребната Колумбия, към този момент не са главен производител, изключително за Турция. Едрите играчи от няколко месеца са в разнообразни региони на Испания. Там вършат наркооранжерии в големи хранилища. След това пращат стоката към България, а от нас потегля към Турция, където сега има огромно търсене и нашите не могат да насмогнат “, обясниха проверяващи.

По думите им българските наркоплантатори водели свои служащи, които им били правилни и у нас в този бизнес. Цената на едро на кг трева вървяла към 8000 лева Ако пък била за експорт към Европа, незабавно цената се превъртала на 8000 евро. Пратките нормално се разбивали на по-малки количества, криели се в тайници на коли, както и в багажи на пасажери в рейсове.



Най-големият пазар на дрога у нас сега е концентриран в София, а в останалите градове се образуват така наречен затворени кръгове, обясниха от Министерство на вътрешните работи. Интересното било, че столицата се направлявала сега от 3 огромни наркобанди, като едната била водена от престъпник с прякор Дъмпела, прочут от години в подземния свят. От няколко месеца обаче се задействал и почнал да постанова монопол върху заведенията, обясниха от Министерство на вътрешните работи. И трите групи предложили амфетамини и трева, както и кокаин.

При амфетите пък се обособили два центъра на произвеждане – София и Стара Загора. В тях били най-хубавите химици, които с импортираните първични материали създавали дрогата. „ Всички съставки са импортирани, в България се прави единствено най-елементарната и последна фаза, наречена изсоляване, обясниха проверяващи.



Агенти на ДАНС описаха, че са засекли в България да работят двама наркоиграчи съвсем от калибъра на Брендо, част от интернационалния наркотрафик. Интересното е, че те носели еднакъв прякор – Митничаря, само че не се познавали персонално. Работели за тотално разнообразни наркокартели, като единият е за хероин, другият за кокаин. По двамата българи работели и партньорските служби, а преди близо две години даже били арестувани, само че досега нямат присъди. Митничаря от хероиновия картел за първи път попаднал в полезрението на спецченгетата у нас по време на акция, в която беше разрушена група за експорт на кафявия прахуляк и оръжия към Англия.



Името на другия Митничар пък изплувало при започване на януари, когато в Колумбия беше хваната пратка от 1 звук бял прахуляк, предопределен за страната ни. По оперативни данни контейнерите с коката трябвало да дебаркират на пристанище Бургас. Основната версия на Министерство на вътрешните работи и ДАНС е, че за шеметната пратка отговарял точно въпросният българин.

МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ – НА ЗОНИ
Малките градове са се трансформирали в затворени зони. В тях работят тъкмо избрани хора по линия на опиатите. „ Това са остарели мутри, които в този момент са надигнали глави. Пласират и вършат покупко-продажби единствено в своите градове, не пускат и непознати играчи да навлязат на тяхна територия “, засекли криминалистите. Те поръчвали единствено синтетичните опиати, а тревата предпочитали да я създават сами в жилища чартърен, пригодени за оранжерии.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР