Едни нови избори ще възпроизведат същия резултат - шарен парламент.

...
Едни нови избори ще възпроизведат същия резултат - шарен парламент.
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Нови избори ще направят парламента още по-шарен

Едни нови избори ще възпроизведат същия резултат - пъстър парламент . Това съобщи пред БНР зам.-председател на парламентарната група на " Български напредък " Виолета Комитова.

Според нея са вероятни всевъзможни обединения за съставянето на кабинет . По думите й въпросът е дали партиите желаят да вървят на предварителни избори. Тя уточни, че оттук насетне всички държавни управления ще се състоят от доста партии, от доста съставни елементи и ще бъдат с къс живот. Ако партиите не схванат, че оттук насетне всички държавни управления ще са комплицирани обединения от доста партии с къс живот, в никакъв случай няма да стигнем до съдружно съглашение и постоянно държавно управление, разясни депутатът.

Комитова уточни, че в случай че от Български напредък получат третия изследователски мандат от президента, те ще търсят единодушие с всички партии по въпросите, които ги сплотяват, а не по въпроси, които разделят. Ще помолим другите партии да оставим алените линии, добави тя.

Народният представител изрази мнение, че в тези диалози би трябвало да се очертаят не дълготрайни стратегии, а няколко краткосрочни целта като ПВУ, приемането на бюджет и енергийната рецесия.

Комитова направи и коментар за отхвърлената, с която пропадна опцията за основаване на кабинет с втория мандат. По думите й тя е доста обширна с прекалено много задания и пожелателни текстове. Имаше задания, които не можеха нито да бъдат изпълнени, нито планувани, сподели още тя.
 Български напредък в очакване на кого Радев ще връчи третия мандат
Български напредък в очакване на кого Радев ще връчи третия мандат

Ако партиите, които споделят, че желаят кабинет са почтени, би трябвало да има правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР