Едни и същи лица и фирми изскачат от няколко скандални

...
Едни и същи лица и фирми изскачат от няколко скандални
Коментари Харесай

Покрай проекта за Ларгото излязоха интересни фирми

Едни и същи лица и компании изскачат от няколко скандални контракта, дадени за инспекция на прокуратурата от служебния кабинет, за това споделя  Медията е проследила връзките сред фирмите след оповестеното от културния министър проф. Велислав Минеков желание да прати на прокуратурата контракта за реконструкцията на Ларгото в София. Европейската работа за битка с измамите (OLAF) откри злоупотреби в размер на над €4,5 милиарда, които в този момент България би трябвало да върне в европейския бюджет.

Контрактът за Ларгото се извършва от консорциум " Антична Сердика ", в който водещо присъединяване има строителната компания " Пътища и мостове ". 10% в консорциума държи " Финанс груп 2013 " ЕООД – компания с съществена икономическа активност " спомагателни действия, свързани с изпълнителското изкуство ". Фирмата е 100% благосъстоятелност на Ирена Георгиева от 2018 година, а преди този момент е била с различен титуляр – Юлия Мирчева.
 БОЕЦ: Минеков не е внесъл нито един сигнал за злоупотреби, в това число за Ларгото. " БОЕЦ ": Минеков не е внесъл нито един сигнал за злоупотреби, в това число за " Ларгото ".
Министърът на ултурата Велислав Минеков не е внесъл нито един сигнал до ОЛАФ, Европейската комисия или Европейската прокуратурата за ко...

" Финанс груп 2013 " е водещ участник с 61% дял в консорциума " ЧЕХ груп ", който години наред доставя храна за пандизите въз основата на анекси, както писа " Капитал ", след нееднократни провали за осъществяване на нов конкурс. Последният контракт на " ЧЕХ груп " с основна дирекция " Изпълнение на наказванията " към министерството на правораздаването е за 46 млн. лева без Данък добавена стойност. Интересно е, че никой не е показал интерес към поръчката макар солидния размер и за нея е подадена една единствена оферта – тази на " ЧЕХ груп ". Този контракт също се ревизира, като Агенцията за държавна финансова ревизия се е самосезирала за него, научи " Сега ".

Едноличната собственичка на " Финанс груп 2013 " Ирена Георгиева е притежател и на компания " Бест Брокерс " – с 66% дял в консорциум " Ел Бус България ". Консорциумът взе поръчката за доставка на електробуси в Бургас, като свързани със същите реализатори лица бяха класирани преди всичко и по неприключилата поръчка за доставка на електробуси за Стара Загора. Ирена Георгиева също бе в управата на сдружението, класирано преди всичко – " Ел Бус Трак енд коуч ". Тези процедури също се ревизират от прокуратурата след сезиране от краткотрайната комисия за проверката в 45-ото Народно заседание. Двете поръчки са на обща стойност 79 млн. лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР