Еднан от най-големите петролни компании в света инвестира по над

...
Еднан от най-големите петролни компании в света инвестира по над
Коментари Харесай

Най-голямата борсова петролна компания инвестира $1 милиард годишно за чиста енергия

Еднан от най-големите петролни компании в света влага по над един милиарда $ годишно в различни форми на сила - като водорасли, които се трансформират в биогорива и кафези, които трансформират излъчвания в електричество.

Средствата от Exxon Mobil Corp. отиват за над 100 плана за развиването на удобни за околната среда технологии в 10 основни области, споделя пред Bloomberg вицепрезидентът по изследователска активност и развиване Виджей Суаръп.

Възможността някоя от технологиите да излезе на пазара през идващото десетилетие е дребна. Но поддръжката на Exxon в търсене на нова, чиста сила демонстрира, че най-голямата борсово търгувана петролна компания в света се готви за бъдеще, в което изкопаемите горива ще минат на назад във времето.

" Тези области съставляват огромно предизвикателство, само че в случай че реализираме триумф, това ще има огромно въздействие върху бизнеса ни ", споделя Суаръп.

Exxon е единствено една от доста компании в бранша, която стартира да гледа оттатък петрола към приемането на различната сила, добита от възобновими източници. Скоро тя може да анулира потребността от над осем милиона барела нефт на ден. Сред най-големите други компании са френската Total, която предприе няколко придобивания, а Royal Dutch Shell употребява опита си, с цел да създаде вятърни ферми в Северно море.

Exxon обаче показват, че техният метод е различен, тъй като се концентрира върху науката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР