Еднакви правописни грешки, допуснати в офертите на 3 фирми в

...
Еднакви правописни грешки, допуснати в офертите на 3 фирми в
Коментари Харесай

Еднаква неграмотност издаде опитали се да спечелят обществена поръчка за саниране

Еднакви правописни неточности, позволени в офертите на 3 компании в социална поръчка с европейски пари, са издали нелегално координиране посред им и са довели до налагането на санкции от по малко над 7 000 лева на всяка от тях от страна на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Случаят е разказан в решението на Комисия за защита на конкуренцията, което е оповестено неотдавна, написа в. " 24 часа ".
До откриване на случая се е стигнало след подаден сигнал от зам.-министър на районното развиване, който е и началник на ръководещия орган на стратегия “Региони в напредък ”.
Случаят касае поръчка, която не е била толкоз огромна - единствено 30 000 лв., само че е за Програмата за саниране в Пещера. Поръчката е за връзка и гласност на дейностите по саниране на държавни и общински здания в Пещера. Поръчката е имала 9 обособени позиции, като претендентите са били четири компании: " Фейс консулт " ЕООД, " Кабле системс " ЕООД, " Кристи 91 " ЕООД и " Инфо трейнинг " ООД. Всички компании, като се изключи " Фейс консулт ", отпадат от класирането, защото съгласно възложителя - община Пещера, не дават отговор на предварителните условия.
Отпадналите обаче имали предложения и механически оферти, които били безусловно идентични, даже с едни и същи правописни неточности. А финансовите оферти на трите отпаднали компании също са били до стотинка едни и същи. Проверка пък посочила други връзки сред фирмите и по тази причина Комисия за защита на конкуренцията постанова санкции - по 7040 лв..
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР