Една за татко, една за мама“, Хайде да видим дъното

...
Една за татко, една за мама“, Хайде да видим дъното
Коментари Харесай

Не карайте детето да изяжда докрай храната

" Една за баща, една за мама “, „ Хайде да забележим дъното на купичката “, „ Последният залък дава най-вече сили? “ Познато?

Майки и баби евентуално има какво още да прибавят. Всеки е чувал сходни увещания, които приканват детето да си изяде всичко от чинията.

Това не е вярно, безапелационни са диетолози. Защото може да принуди детето да не обръща внимание на сигналите за апетит и да се откаже от потребни артикули, написа Slate.fr.
Според Софи Никлаус - директорка на на Центъра за проучване на усета и храненето, родителите би трябвало да помнят, че стомахът на детето доста по-малък от този на възрастния човек. И порциите, които му се сервират да са съобразени с това.

Още от самото си раждане бебето дава изразителен сигнал, когато е гладно и когато е решето. То просто отхвърля да суче, щом се засити. И надава плач, огладнее ли още веднъж.
Когато задължаваме детето да си дояде храната, то може да преяде и това докара до струпване на непотребни килограми.

Допитване до дами с наднорменото тегло сочи, че в детството им са ги карали на мощ да си изяждат всичко, което е сипано в чинията.
За да се ориентираме за апетита на детето в даден миг, е добре да го питаме: „ Колко си гладен? Колкото мишка, колкото котка или като слон? “

С тази ловкост, употребявайки животни с разнообразни размери, може да се ориентираме и за потребностите му.  Така порцията ще е съобразена с глада, който то изпитва сега.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР