Една вълнуваща и красива Приказка за народен хор“ ще ни

...
Една вълнуваща и красива Приказка за народен хор“ ще ни
Коментари Харесай

50-години от български студентски хор: Народното изкуството представя шедьоври от именити композитори

Една вълнуваща и красива „ Приказка за национален хор “ ще ни опишат студентите от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив, отбелязвайки 50 години от основаването на първия студентски научен национален хор в България .

Студентски научен национален хор. Снимка: Община Пловдив

На 24 юни от 19:00 часа  в залата на Дом на културата „ Борис Христов “, ръководени от проф. доктор Костадин Бураджиев, надарените девойки от Академичния национален хор ще показват песни-шедьоври от именити композитори с грамаден принос в българското хорово изкуство, измежду които: Филип Кутев, Стефан Мутафчиев, Красимир Кюркчийски, Иван Спасов, Кирил Стефанов и други

Публиката ще има неповторимата опция да види и чуе посредством видео запис от „ златния фонд “ на Академията персони , като проф. Асен Диамандиев – основател и пръв диригент на Академичния национален хор, доцент Стефан Мутафчиев – диригент на студентския хор в интервала 1974-1981 година, проф. Василка Спасова, която е и най-дългогодишният диригент на половинвековния състав.

Очаква се измежду формалните посетители на концерта да са представители на Министерство на културата, Министерство на образованието и науката, посланици на няколко страни, представители на локалната власт, ректора на АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “. Очаква се и вълнуващото наличие на проф. Василка Спасова, която е на достолепните 90 години. Концертът се реализира с поддръжката на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2023 година.

Организаторите взеха решение да запазят някои вълнуващи моменти от спектакъла в загадка, с цел да изненадат своята аудитория.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР