Една трета от заложения по проект асфалт, който трябва да

...
Една трета от заложения по проект асфалт, който трябва да
Коментари Харесай

Шишков: Липсва една трета от заложения по проект асфалт на Северната тангента

Една трета от заложения по план асфалт, който би трябвало да е 20 сантиметра, липсва в главния асфалт на Северната скоростна дъга в София. Това разгласи служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, откакто ревизира положението на пътя.

По време на инспекцията бяха взети две проби от настилката на обекта. 

При първичния оглед на едната така наречен " ядка " министърът съобщи: " Това, което виждате сега, е 14 сантиметра, т.е. липсва част от пътя ".

Проба ще бъде взета и от едно от мостовите уреди в региона на пътния сектор, като ще се изследва и здравината на стоманената му структура.

По думите на министъра този сектор ще се нуждае от главен ремонт и то в доста по-ранен стадий, който ще е за сметка на страната. Тангентата е отвън гаранция, а мостовото оборудване към момента е в гаранция, цитира го Българска телеграфна агенция.

 Снимка: БТА

Анализите ще се вършат от Научноизследователския строителен институт и от Института за пътища и мостове към Агенция " Пътна инфраструктура " и се чака да са подготвени до две седмици. 

Строителството на магистралната права от 17 километра беше за 220 млн. лева по Оперативна стратегия " Регионално развиване " 2007-2013 година, обясниха от Агенция " Пътна инфраструктура ". На 30 декември 2015 година министър председателят тогава - Бойко Борисов, пусна в употреба 13 километра от Северната скоростна дъга, а на 28 април 2016 година цялата магистрална права беше пусната два месеца предварително. 

 Снимка: БТА

 Снимка: БТА

Изпълнител на плана е консорциум " ХПВС-ССТ ", в който вземат участие " Водстрой 98 ", " Хидрострой " АД, " Пътни градежи Велико Търново " АД, " Пътинженерингстрой " АД и " Пътстрой Бургас ". Стойността на контракта за планиране и строителство е 180 млн. лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от обединяване " СЖС Технос - СЖС България ", в което са " СЖС България " ЕООД и " СЖС Технос С.А. ", Испания. Техният контракт е за 882 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР