Една трета от руснаците одобряват напълно или по-скоро основателя на

...
Една трета от руснаците одобряват напълно или по-скоро основателя на
Коментари Харесай

Една трета от руснаците одобряват Пригожин и след бунта

Една трета от руснаците утвърждават изцяло или по-скоро създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин след метежа, който той поведе в края на предходната седмица.

Това изследване на " Левада център ", което обаче демонстрира и внезапен спад в рейтинга му след събитията. Във времето преди тях 30% от респондентите утвърждават " изцяло ", 28 на 100 - " по-скоро ", активността му; общо 58%. За съпоставяне, на 25-28 юни по този начин дават отговор надлежно 11 и 18 на 100 от респондентите: общо 29 на 100.

Проучването на " Левада " е извършено сред 22 и 28 юни измежду 1634-ма души в 137 града.

Данните сочат и че рейтингът на Пригожин е спадал още от 24 юни, деня откакто той разгласи, че ще накаже министъра на защитата Сергей Шойгу поради хипотетичен удар (какъвто ведомството на Шойгу отхвърля да е имало) по позиции на " Вагнер ".

 Пригожин от Пригожин от " готвач " до бунтовник: тези мигове посяха семето на протеста

Попитани какво не им харесва в Пригожин, една трета са дали отговор с това, че е устроил бунт, че е изменник, изправил се против властта, забил нож в гърба на Путин. Други 8 на 100 приказват за " непозволени упоритости " ; толкоз показват " нападателен, надменен, доста приказва ". Една четвърт се затрудняват да дадат отговор.

 Една трета от руснаците утвърждават Пригожин и след протеста

Много по-малък е спадът, регистриран при самия Шойгу. Седмица преди протеста 60 на 100 утвърждават изцяло или по-скоро активността му, при започване на седмицата - 48 на 100.

Почти няма смяна в утвърждението за Путин, който съгласно изследване на " Левада " получава 82% преди протеста, 79 на 100 на 24 юни и 82% - в дните по-късно. Изданието " Медуза " това под въпрос въз основата на данни от районни политици, съгласно които действителното доверие към Путин е 9-14% и това им съобщил Кремъл вследствие на " експресно проучване ", показано на заседание на 29 юни.

 Опитът за бунт в Русия. И смисъла му за България Опитът за бунт в Русия. И смисъла му за България
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР