Една трета от населението на света живее в страни, където

...
Една трета от населението на света живее в страни, където
Коментари Харесай

Демокрацията в упадък по целия свят, включително в САЩ

Една трета от популацията на света живее в страни, където демокрацията е в оттегляне , в това число в Индия, Турция, Бразилия, Полша, Русия и Съединени американски щати, акцентират откриватели, представени от " Франс прес ".

" Въпреки че множеството хора по света към момента живеят в демократични страни през 2017 година, демокрацията е в крах в 24 страни, в които живеят 2,6 милиарда души ", показват анализаторите.

Движението към автократично ръководство, при което отслабва контрола върху изпълнителната власт, се случва основно в демократични райони, изключително в Западна и Източна Европа и Съединени американски щати .

 Тежка рецесия на публичното доверие към държавните управления в демократичните страни
Тежка рецесия на публичното доверие към държавните управления в демократичните страни

Парадоксално, в недемократичните страни доверието е по-голямо

" Автономността на медиите, свободата на словото и върховенството на закона претърпяха максимален крах ", акцентира водещият създател на проучването Ана Лурман, която е политолог от Университета в Гьотеборг в Швеция.

" Тази тревожна наклонност прави изборите по-малко смислени в целия свят ", добавя тя.

Хората в страните, които отстъпват от демократичната народна власт, надалеч надвишават тези, които живеят в страни, които означават прогрес, отбелязва Ана Лурман.

Единственият район, който върви срещу световната наклонност, е Африка , която сподели непълен, само че незабравим растеж на демокрацията.

През последното десетилетие 20 страни, в това число четири в Европейския съюз - Унгария, Полша, Литва и Словакия, са били намалени от " демократични " на " изборни " демокрации.

Израел, Мавриций и Южна Африка също са се отдалечили от демократичните идеали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР