Една трета от децата в България живеят в бедност. Само

...
Една трета от децата в България живеят в бедност. Само
Коментари Харесай

УНИЦЕФ и ЕК променят живота на над 13 000 бедни деца в България


Една трета от децата в България живеят в беднотия. Само за година и половина над 13 000 от тях са подкрепени посредством пилотния план " Европейска гаранция за детето ". Проектът е финансиран от Европейската комисия и се извършва с поддръжката на УНИЦЕФ.

Тя не е била в никакъв случай на лекар, в никакъв случай на учебно заведение. Мария-Магдалена е най-малкото от осемте деца на Минка Атанасова и до момента са ѝ забранявали даже да скача.

" 7 години не съм търсила помощ от никого, никакви лекари. Двамата с моя брачен партньор си го таяхме вътре в нас, тъй като тази тематика за мен е доста болна и не обичам да приказвам за това “, описа тя.

" Защото се притесняваха някой да не я бутне, нали има здравословен проблем, да не я гушне, да не я удари и заради тая причина нашите не желаеха да пращат нито на градина, нито на учебно заведение ", описа брат ѝМильо Стоянов.

Семейството живее доста оскъдно.

" С 5 инфаркта, 4 стенда и съм удовлетворен от фамилията си. Преди да се разболея работих в строителството, имах си поминък. Откакто се разболях, 3-4 години не съм на работа, не получавам нищо, частно на места, каквото намерим, това работим, да си препитаваме децата ", описа татко им Стоян Ангелов.

Мобилният екип от обществени служащи в Средец съумява да ги убеди, че детето би трябвало да посети доктор експерт. Диагнозата е липса на десен гръден мускул и съгласно медицината може да се излекува. Записват я и на учебно заведение.

Помагат на бащата да приготви документите си за ТЕЛК. Само 25-годишният наследник работи в хранителен магазин и оказва помощ на фамилията.

" Имах голямо предпочитание да изучавам, бях в трети клас, когато прекъснах учебно заведение и трябваше някой да се грижи за братчетата ми, родителите ми да работят, трябваше майка и баща да работят, с цел да може да ни изгледат ", описа той.

" Винаги сме до тях, казахме им, че ще ги поддържаме, когато имат потребност - дали е в работно време, дали в неработно време, те постоянно могат да се обаждат ", съобщи общественият служащ към ЦОП Средец Елена Вълкова.

Покрай работата с едно малко момиченце обществените служащи съумяват да трансформират живота на цялото семейство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР