Една сутрин Кирил Петков дойде пред парламентарната група на БСП

...
Една сутрин Кирил Петков дойде пред парламентарната група на БСП
Коментари Харесай

Свиленски: Петков каза “Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа“

Една заран Кирил Петков пристигна пред парламентарната група на Българска социалистическа партия и сподели: “Айде, оттеглете го този закон (с предлагането за смесено гласоподаване – б.р.) и ще ви дадем кодовете и достъпа. ” – това съобщи пред Нова ТВ депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.  

Припомняме, той огласи случая от парламентарната естрада, след което Петков съобщи, че ще заведе дело.

„ Не знам защо ще ме съди Кирил Петков – не съм споделил, че той държи кодовете “, разяснява Свиленски.

“Аз също нямах подозрение, че някой някъде може да има някакви кодове. Но пристигна една заран Петков пред парламентарната група и сподели “Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа ”. След това го е разказвал и на други сътрудници в самостоятелни диалози, освен пред групата. ”  - разясни депутатът от Българска социалистическа партия.

“Петков ще би трябвало да съди цялата парламентарна група ”, добави той.

Свиленски бе безапелационен, че Българска социалистическа партия не е обърнала тил на Политическа партия и Демократична България:
“Не сме се обърнали против никой и нищо. От първия ден, в който сме в Народното събрание, ясно сме споделили, че ще водим диалози с Политическа партия и Демократична България, в случай че бъдем поканени. За тях опцията да се отстрани машина като главен фактор в изборния развой, очевидно се оказва огромен залог. Тези хора изпаднаха в нервност, когато законът мина на първо четене.
Нашите връзки към сътрудниците не са се трансформирали. Не знам за какво те си трансформират отношението. ”

Според него държавно управление на малцинството с мандат на Политическа партия не е допустимо.

“Правителство на малцинство със 73 народни представители - ние ще влезем в история. Такова държавно управление с 20% няма. Има държавно управление на малцинство с изчезнали 2,3,4 мандата. ” – уточни депутатът.

Въпреки това, в случай че Българска социалистическа партия бъдат поканени на диалози, ще се явят.

“Правителство е належащо, дали е допустимо - ще забележим ”, добави Свиленски.

Той разяснява и решението членове от младежката организация на Българска социалистическа партия да се разграничат от партията поради разногласията за Изборния кодекс:
“Нормално е младежките придвижвания да желаят да гласоподават на телефон или таблет, само че при нас са вероятни всевъзможни отзиви. Ние чуваме младежите, само че не са единствено те в тази страна. Има и други хора, които също желаят да гласоподават, желаят да бъдат ръководени от рационални хора, не желаят 30% интензивност. Когато забележим, че всички са отишли на машините, това може да бъде преразгледано. ” 

“Демокрацията е скъпо и отговорно нещо. Трябва да се организира по демократични и транспарантни правила. Никой не би трябвало да употребява техническата си опция върху това да въздейства на изборния развой. ” - заключи депутатът.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР