Една сутрин дигиталният човек от бъдещето ще се събуди и

...
Една сутрин дигиталният човек от бъдещето ще се събуди и
Коментари Харесай

Българският проект, който впечатли Китай

" Една заран цифровият човек от бъдещето ще се разсъни и към този момент няма да е напълно човек. " Metamorph " е една разновидност на този любопитен и неустановен свят, в който границите сред индивида и технологиите са мощно размити, " описа за изобретателната идея на видео мапинг шоуто Страхил Йорданов, креативен шеф на MP-STUDIO.

" Metamorph " съумя да завоюва първо място в пилотното издание на интернационалния конкурс за светлинно изкуство в 30-милионния Чонгкинг в Китай, считан за градa с най-голяма популация в света. Видео мапинг шоуто е проектирано върху фасадата на една от главните забележителности в града - улицата за графити изкуство Huangjueping.

Спектакълът е въодушевен от новелата на Франц Кафка " Метаморфозата ", а в основната роля влиза Орлин Павлов, който се потапя в новото си цифрово схващане. Артистите от MP-STUDIO употребяват най-новите технологии в цифровото изкуство, с цел да трансфорат Орлин Павлов в цифров клонинг.

Шоуто, с дълготрайност от три минути и половина, се състои от 11 подиуми. В тях, историята води феновете на дистопично странствуване оттатък хоризонта, където човешкия разсъдък е зависещ на машинния логаритъм.

" Metamorph " съумява да извоюва първото място измежду четиридесетте финалисти в състезанието, селектирани от целия свят, като печели сърцата на журито, формирано от над 30 актьори. Второто място отива при Китай, а Германия и Испания са с бронзово отличие.

Шоуто e проектирано за първи път като 360-градусово 3D мапинг преживяване по време на Bright Festival в Лайпциг в края на декември. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР