Една стотинка допълнително не съм взел, ще обжалвам решението на

...
Една стотинка допълнително не съм взел, ще обжалвам решението на
Коментари Харесай

Бившият шеф на НЕК: Не съм взел и стотинка допълнително, ще обжалвам решението на КПКОНПИ

Една стотинка в допълнение не съм взел, ще апелирам решението на КПКОНПИ, само че към момента не съм го получил, узнавам от медиите. Това съобщи за " 24 часа " някогашният началник на НЕК Петър Илиев във връзка решението на антикорупционната комисия, че е имал спор на ползи като член на борда на шефовете на БЕХ, той беше негов ръководител.

КПКОНПИ се произнесе за спор на ползи за това, че Петър Илиев, член на съвета на шефовете на БЕХ и изпълнителен шеф на НЕК е дал своя вот приемането на годишен финансов доклад за 2017 и 2018 година, както и отчет за активността на НЕК за осъществяване на бизнес-програмата на сдружението. При одобрение на докладите биха могли да бъдат изплащани спомагателни финансови хонорари на членовете на НЕК. По този метод Илиев дал на себе си опцията за приемане на в допълнение заплащане по контракта му за ръководство на НЕК, е заключението на комисията.

Комисията споделя, че съм имал опция за в допълнение заплащане, само че аз не съм получавал такова. И да не бях дал своя вот финансовите доклади на НЕК, отново щях да я имам опция. Но пък не съм получил в допълнение заплащане. А и това са одитирани доклади, съобщи още Илиев и добави, че не той се е назначавал в в борда на БЕХ.

Антикорупционната комисия видя спор на ползи през октомври предходната година и при някогашния изпълнителен шеф на БЕХ Петьо Иванов за това, че е бил и в борда на " Булгаргаз ". Тогава Иванов също съобщи, че ще апелира.

От Министерството на енергетиката обявиха, че няма да разясняват. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР