Една стотинка допълнително не съм взел, ще обжалвам решението на

Една стотинка допълнително не съм взел, ще обжалвам решението на ...

Бившият шеф на НЕК: Не съм взел и стотинка допълнително, ще обжалвам решението на КПКОНПИ.

Една стотинка допълнително не съм взел, ще обжалвам решението на КПКОНПИ, но все още не съм го получил, научавам от медиите. Това заяви за "24 часа" бившият шеф на НЕК Петър Илиев по повод решението на антикорупционната комисия, че е имал конфликт на интереси като член на борда на директорите на БЕХ, той беше негов председател.

КПКОНПИ се произнесе за конфликт на интереси за това, че Петър Илиев, член на съвета на директорите на БЕХ и изпълнителен директор на НЕК е гласувал приемането на годишен финансов отчет за 2017 и 2018 г., както и доклад за дейността на НЕК за изпълнение на бизнес-програмата на дружеството. При одобряване на отчетите биха могли да бъдат изплащани допълнителни финансови възнаграждения на членовете на НЕК. По този начин Илиев предоставил на себе си възможността за получаване на допълнително възнаграждение по договора му за управление на НЕК, е заключението на комисията.

Комисията казва, че съм имал възможност за допълнително възнаграждение, но аз не съм получавал такова. И да не бях гласувал финансовите отчети на НЕК, пак щях да я имам възможност. Но пък не съм получил допълнително възнаграждение. А и това са одитирани отчети, заяви още Илиев и допълни, че не той се е назначавал в в борда на БЕХ.

Антикорупционната комисия видя конфликт на интереси през октомври миналата година и при бившия изпълнителен директор на БЕХ Петьо Иванов за това, че е бил и в борда на "Булгаргаз". Тогава Иванов също заяви, че ще обжалва.

От Министерството на енергетиката заявиха, че няма да коментират. /24chasa.bg

Източник: dnesplus.bg