Една стара българска поговорка ни напомня, че никой не е

...
Една стара българска поговорка ни напомня, че никой не е
Коментари Харесай

Кой хляб е най-полезен

Една остаряла българска сентенция ни припомня, че никой не е по-голям от хляба. Свикнали сме с него, той е нужен на всяка маса и епохи наред е съумял да помогне за нашето оцеляване. Трудно е да пропуснем обстоятелството, че житото в един миг се прави оценка на тежестта си в злато, изключително след редица климатични промени. Това е повода да забележим края на Мария-Антоанета и нейния брачен партньор. Това е повода да станем очевидци и на редица други промени в света, тъй като хлябът може да подсигурява нашето оцеляване.

Има единствено един проблем, по какъв начин да знаем кой тъкмо е здравословен, изключително откакто промишлеността стартира да открива най-различни способи и техники, с цел да подобрят усета и визията. Според учени като Натали Мокари – диетолог от Северна Каролина, от време на време можем да се подведем доста от рекламата. Много постоянно се твърди, че хлябът би трябвало да бъде изключен напълно от една диета, което не постоянно е правилно, избрани хлебни артикули освен оказват помощ за уравновесената диета, само че доставят и доста нужни въглехидрати за тялото. Хляб с цели зърна е положително попълнение към 2-3 дни от седмицата.

Защо приказваме за задачите зърна? Някои проучвания показват, че са добра отбрана от диабет, някои сърдечносъдови проблеми и други. Последните изследвания 2017 година съпоставят диетите и се оказва, че хората, консумиращи самун, не са с повече килограми, по отношение на прецизно опазващите се. Карбонохидратите се преглеждат като храна за мозъка. Диетологът припомня, че в тези далечни моменти, когато започваме да се усещаме мудни или работим в нещо като мъгла, мозъкът ни в действителност е отпаднал и има потребност от сила.

И най-важното е, че когато един самун е подготвен вярно с внимание в детайлите, той може да бъде потребен. Не би трябвало да си мислим, че съществува разбиране като диетичен самун. Нищо не е диетично, когато стартираме да злоупотребяваме с него. Една чаша от газираните питиета няма да ви убият, само че 10 ще се отразят по някакъв метод на тялото.

Преди да се откажете за постоянно от хляба, тъй като желаете по-добра фигура и смятате точно него за нездравословен, то наложително обърнете внимание на другите типове и преценете по какъв начин най-правилно да го поставите в диетата.

Различните хлебни артикули имат друг брой калории и всичко зависи от търсенето на клиента. Преди да се прави една диета, човек би трябвало доста ясно да е дефинирал своите цели. Зърненият самун предлага повече витамини и фибри. Ефектът им върху кръвната захар е позитивен. Диетолозите не са толкоз сериозни и към белия самун, само че показват и още един факт. Подредени един до различен, всички типове самун не са толкоз разнообразни.

Почитателите на бял самун, които желаят да се разделят с коремчото, могат умерено да преминат на по този начин наречения квасен самун. При този самун имаме ферментация на закваската, затова и много потребни детайли за чревните микробиоми. Приготвен по този метод, хлябът ни разрешава да смиламе доста по-лесно глутена.

Освен избора на самия самун, диетолозите постоянно предлагат да се обръща внимание на дребните пекарни. Там всичко се прави по точна рецепта и не се употребяват добавки, както може да се случи в по-сериозната и всеобща промишленост. Важно е един самун да съдържа елементарни детайли като брашно, вода, сол и вероятно квас. Ако се търсят фибри, целозърнените артикули са вашият избор. Важно е това да бъде посочено в самото изложение на продукта, както и в наличието.

За по-сериозно количество и хлебните артикули с цели зърна в коричката ще свършат още повече работа.

Какво може да се показа за диетичния самун? Ще се изненадате, само че никой не го предлага, изключително диетолози. Причината е, че той би трябвало да се лиши от някои съществени детайли и с това да се стигне до идващият проблем – получава химично обогатяване, с цел да има някакъв усет и това сигурно не е доста добра концепция. Какво би трябвало да знаем за хляба и неговите хранителни индикатори.

Една филийка самун без нищо ще даде бърз прилив на сила. В композиция със здравословно меню, което включва здравословни мазнини и протеини, обезпечено ще задържи този резултат за доста по-дълго време. Консумирането на самун може да изисква мазнини и протеин. Чести образци са яйца с препечени филийки за закуска или авокадо с фъстъчено масло на филийка. Сандвичите за обед са доста положително решение, само че е значимо какви са съставките, а когато се фокусираме върху вечерята – с изключение на лека и приятна, тя също би трябвало да се комбинира сред зеленчуци и някакъв протеин, като добавката от малко самун няма да бъде толкоз неприятна.

Важното при всяка една диета е да има баланс и когато е разполагаем, човек в действителност може да контролира доста съществено своите килограми. Нито една диета не е обвързана с ограничения или наказателно недояждане.

Една огромна изненада и проблем за всеки естествен човек е, че не всяка диета ще работи по верния метод за него. Добрата вест при скъпите артикули е, че не всички са толкоз вълшебен, колкото са показани в рекламата или на етикета. Точно противоположното, с малко повече внимание в детайлите, храната може да бъде уравновесена и точна, да предлага задоволително сила и да не уголемява в допълнение ханша. Ако хлябът е ваш обичан артикул, това въобще не значи, че би трябвало да се лишите за постоянно от него.

Ограничаването на избрани артикули може постоянно да има тъкмо противоположния резултат. Всяко ограничавания ще принуждава тялото да го желае повече, затова умерено и рационално калкулиране на типовете храни може да даде задоволително положителни резултати. Тежките храни с въглехидрати могат да бъдат нездравословни, само че при хляба имаме скъпи карбохидрати, които са потребни и нужни.

Желанието за намаляване или влизане във форма не може да се случи с демонизиране на избрани артикули за сметка на други. Човешкото тяло и здравето би трябвало да се третират вярно и рационално. Далеч по-здравословните хрумвания идват не с ограничения, а с уравновесено хранене и знание на вярното комбиниране. Не е мъчно да опознаем тялото си и надалеч не е толкоз мъчно да поддържаме някаква форма – належащо е малко повече изпитание и нищо повече.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР