Една според мен несериозна заявка, хвърлена в общественото пространство. Все

...
Една според мен несериозна заявка, хвърлена в общественото пространство. Все
Коментари Харесай

Премиерът на Радев за президентската република: Несериозно

" Една съгласно мен несериозна поръчка, хвърлена в публичното пространство. Все отново би трябвало да отчитаме и това, че политическите партии към този момент навлизат в предизборна акция, кой какви хрумвания ще отстоява тъй че да притегли повече гласоподаватели, всеки е свободен. Но не е сериозна тази тематика. Още повече че би трябвало Велико Народно заседание ".

Така служебният министър-председател на Румен Радев - Гълъб Донев разяснява през днешния ден лансираното от водача на " ИТН " Станислав Трифонов желание да прави референдум с въпрос да стане ли България президентска република, което мнозина обвързаха с топлите връзки на Трифонов с Радев. Освен с тематиката за " дъвчене " по време на предизборната акция.

Иначе Донев считал, че служебните министри се справяли доста добре, в това число енергийният Румен Христов, който трябваше да бори  " хаоса и разрухата " (по Румен Радев)? Да, енергийният министър бил натоверен с най-вече упования, отвърна Донев и подсети за основания спешен щаб (който не оглавява министърът на енергетиката, а този на транспорта). Овладян бил " финансовият колапс " в " Булгаргаз ". Започнала била работата по довършването на интерконектора (която не е спирала). Направени били редица против с " Лукойл " - " да създадем опит да бъдат свалени цените на горивата ". Но нито един представител на кабинета досега не е е споделил в какво се показват договарянията и въобще, какви договорености се пробват да реализират. Разбрахме единствено, че диалозите са " градивни ".

Донев удостовери, че България желае от " Газпром " предоговаряне на контракта за доставките на количествата за тази година - да се трансферират за 2023 година Кабинетът направил действия - " конкретни разговори на разнообразни равнища ". От думите на Донев обаче се разбра, че отговор от " Газпром " още няма, въпреки Христов да чакаше подобен най-късно през днешния ден. Според анонса му от предходната седмица. После обаче Донев разясни, че договарянията с съветската компания се водели на " високо равнище ". Но отхвърли да назове лица.

" В никакъв случай не е геополитически завой ", уточни в отговор на въпрос за завоя към Москва. Страната ни била направила своя избор като член на Европейски Съюз и НАТО.

" Правят се съответните поръчки, само че това е предмет на диалози, с цел да се случат или да не се случат тези доставки " - уточни още министър председателят, визирайки ежедневните поръчки към съветската страна, които правеше постоянният кабинет, като подкана " Газпром ", който еднолично ни спря газа, да си извършва контракта.

С това обаче Донев влезе в несъгласие на казаното от Христов предходната седмица - че поръчки не се пращат, тъй като нямало смисъл. А арбитражът - бил бил въпрос на " бъдеще ", счита Донев. 

По отношение на миграцията Донев уточни, че се усилва през последните седмици, само че това е обикновено в този интервал на годината. Коментарът му бе по отношение на трагичната гибел на двама служители на реда, пробвали се да спрат рейс с мигранти. Обеща усилване на контрола по границата и секване на каналите за трафик на хора. Донев отхвърли да даде оценка има ли безучастие от страна на някогашния кабинет, само че добави, че било явно, че има пропуски в системата.

Основната задача на един длъжностен кабинет е да организира почтени, транспарантни, демократични избори, призна той.А на въпрос това включва ли рокади във всички основни ведомства, уточни, че  несъмнено били длъжни да създадат проверка на кадровия капацитет - жителите на страната да се чувствали добре

Чистка ли е? - бе запитан. 

- Не. - отвърна Донев.

- Връщане на модела ГЕРБ/ДПС ли е?

- Не. В никакъв случай сужебното правителство не може да бъде упрекнато. Това са естествени рокади.

- Реваншизъм от Румен Радев ли е?

- Няма и капка подозрение, че има някакъв реваншизъм.

- За " Газпром " съветвате ли се с Румен Радев?

- В случая такива няма. 

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още  На живо: Ранен гол на Десподов на ``Тича``
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР