Една снимка олицетворява тъжния край на правителството на Кирил Петков

...
Една снимка олицетворява тъжния край на правителството на Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков и Бориславова напускат Министерски съвет, хванати за ръка! Истина или зрителна измама?

Една фотография въплъщава тъжния завършек на държавното управление на Кирил Петков - министър председателят и началникът на кабинета му Лена Бориславова напущат Министерския съвет, един до различен.

На фрагмента двамата сякаш се държат за ръце.

Двете мощни фигури, които в действителност управляваха България в последните седем месеца - диктуваха законите на Народното събрание, държаха службите под надзор и медиите под око - изкачват за финален път.

Снимките, уловени от фоторепортера на Българска национална телевизия, обиколиха медиите и обществените мрежи и провокираха голям брой мнения.

Истина ли е или е зрителна машинация?

Нима министър председателят и началникът на кабинета му по този начин демонстративно " официализират " връзката си, за която от месеци се загатва. Или това е момент от секунда, в която фотоапаратът е " уловил " зрително наслагване на двете ръце една до друга?

" Интимният " миг се е случил минути след формалното предаване на властта и евентуално е емоционален изблик на отчаяние от раздялата с държавните постове.

За първи път, откогато са в общественото пространство, Петков и Бориславова са синхронизирали даже и тоалетите си. Вратовръзката на отиващия си министър председател е в същия колорит на синьото като ризата на говорителката му. Доста забавен факт, имайки поради досегашната им липса на жанр и даже неуважителна визия във връзка с протокола.

Вероятно този обществен изблик на непосредственост е просто другарски жест сред двамата души, които властта е събрала и не трябва да търсим нищо повече с изключение на израз на взаимната им другарска поддръжка в печален миг.

За близки връзки, излизащи много по-далеч от професионалния обхват, сред Кирил Петков и Лена Бориславова се приказва от месеци, само че и двамата твърдо отхвърлят. Категоричната им позиция бе несломима даже след видеозапис от стълбището пред хипотетичната квартира за техни срещи. На слуховете Лена отговори с голям годежен пръстен, който размаха в Народното събрание, а Петков докара жена си Линда на протест в поддръжка на кабинета. После обаче Лена смъкна пръстена, а Линда не се появи обществено със брачна половинка си.

Още при започване на годината пред женско списание Линда се оплака, че съвсем не вижда благоверния си, откогато е министър председател - прибирал се посреднощ и излизал на разсъмване.

Междувременно в медиите се появиха фотоси на Лена, която е неразделно до Петков, а записи от Министерски съвет ги уловиха " да работят " дружно по цяла нощ.

Дали слуховете са правилни, ще имаме ли нова политическа двойка, която единствено е чакала да напусне властта, с цел да разгласи връзката си или фотосът на Бориславова и Петков е чисто и просто зрителна машинация?

Представяме ви мненията за въпросната скандална фотография на някои от потребителите на обществената мрежа:

" Държат се за ръчичка, а не за....парапета. А бе, възпитани хора от Харвард... ", гласи първият коментар на консуматор на фейсбук страницата на националната телевизия.

" Явно годежния пръстен е отишъл в небитието ", декларира различен.

" Прекрасен харвардски образец....... ", безапелационен е трети и прибавя: " Смейте се, Лена ще е министърка наесен ".

" Може пък да му е сестра ", допуска с подигравка идващ коментиращ.

" Как може да са се хванали по този начин фриволно за ръка?! Нито прилича на мястото, нито на позицията им, нито на връзките им (ужким единствено приятелски)! Все отново имат публични сътрудници, които по този метод принизяват и подиграват обществено! ", морализаторства различен консуматор.

Има и голям брой мнения като този: " Направиха пакостите и в този момент удовлетворени се изнасят тихомълком. Да си хващат самолета ".

Малко по-късно пристигна реакцията на Лена Бориславова: Не съм хванала премиера за ръка

„ Днес в Министерския съвет имаше минимум стотина кореспонденти, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат непрекъснато с нас и ще снимат всичко, от всевъзможен ъгъл, в това число подобен, от който наподобява като че ли съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила. “, декларира Бориславова във фейсбук.

Ето цялата ѝ обява:

„ В деня, в който кабинетът Петков съобщи щафетата на служебното държавно управление, желая да благодаря на всички публицисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха забележими напъните и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на жителите да знаят обстоятелствата и се бориха с подправените вести.

Днес в Министерския съвет имаше минимум стотина кореспонденти, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат непрекъснато с нас и ще снимат всичко, от всевъзможен ъгъл, в това число подобен, от който наподобява като че ли съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има подобен кадър.

Има проблем, че той ще послужи за следващата акция, която да дискредитира присъединяване на дами в политиката и да удари по водача на партията, която стартира смяната.

Първите дами депутати се избират през далечната 1946 година

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която желае да се развива професионално със лични сили и да има мнение. Тази жена незабавно бива жигосана като нечия любовница, като неубедителна, нерационална, интелектът и персоналните качества нямат значение - друго е средството за триумф и то зависи отново от мъж.

Промяна е нужна в света, само че още повече тук, в България. “

Темата по този начин завладя обществените мрежи, че се намеси с пояснения на фактологията и фоторепортерът, запаметил знаменателния факт.

Пред " " Десислава Кулелиева, фоторепортерката на Българска национална телевизия, която е снимала фрагмента, отхвърли изрично Петков и Бориславова да се държат за ръка. Тя е прегледала деликатно всичките си фрагменти и има единствено един, на който наподобява по този начин. (И тъкмо този кадър обаче тя пуска във фейсбук - б.р.) На нито един различен от серията фотоси, които е направила, не се вижда сходно нещо, което е на практика невероятно да се случи в живота. Съвременните репортажни фотоапарати вършат стотици фрагменти по едно и също време, от които след това фотографите избират подобаващия кадър.

Хипотезата обещано събитие да бъде снимано единствено на един кадър от тези серии е на практика невъзможна, изяснява Кулелиева. Все едно на футболен мач голът да попадне единствено в един кадър от сниманата серия единствено на един фотоапарат. Или не е имало гол, или има някакво необичайно оптично събитие.

Последва и видео, снимано от " България Он Еър ", на което се вижда цялото нанагорнище на стълбите от Петков и Бориславова. На въпросния клип двамата не се допират, въпреки да вървят компактно един до различен.



Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР