Една пречиствателна станция за питейна вода, собственост на базираната в

...
Една пречиствателна станция за питейна вода, собственост на базираната в
Коментари Харесай

Строят архипелаг от плаващи соларни острови в Нидерландия

Една пречиствателна станция за питейна вода, благосъстоятелност на основаната в Нидерландия водоснабдителна компания PWN – Waterleidingbedrijf Noord-Holland – ще стане притежател на 15 плаващи слънчеви електроцентрали с общ потенциал от 25 MW, съобщи greentech.bg.

Инсталациите ще бъдат ситуирани от Floating Solar B.V. в пречиствателната станция на PWN в Андийк в провинция Северна Холандия. Плаващата слънчева електроцентрала ще зарежда производството на към 120 милиона литра питейна вода на ден.

Плаващата слънчева инсталция ще употребява 73 500 слънчеви панела, разпределени в 15 кръгли острова с диаметър 140 метра всеки. Строителството на първите три съоръжения към този момент е почнало, като завършването им е планувано за ноември.

Проектът се реализира с малко забавяне, споделя Floating Solar, заради локалните законови разпореждания, отнасящи се до птиците. Тези правила плануват единствено три месеца през годината, през които могат да се правят строителни работи по сходни водни повърхности.

Соларните съоръжения ще се основават на технологията на системата за следене на слънцето, при която подсигурява, че панелите се въртят към слънцето денем. Системата се основава на логаритъм, който споделя, че може последователно да поправя позицията на панела и да усили добива на системата с към 30%. „ Специално проектираната плаваща структура е сполучливо тествана при най-тежките условия надалеч от брега “, обявиха от компанията.

„ Нашата цел е да станем енергийно неутрални “, сподели пък шефът на пречиствателната станция Йоке Куперус. „ Затова желаеме да генерираме 100% от силата си от резистентен източник “.

Изобилието от водни басейни в страната вс повече съставлява интерес за слънчевите инсталатори. През февруари локалната фондация за приложни проучвания на водите STOWA дори разгласява насоки и принадлежности за разработчиците на плаващи PV съоръжения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР