Една популярна поговорка казва: Ако искате да се пързаляте, учете

...
Една популярна поговорка казва: Ако искате да се пързаляте, учете
Коментари Харесай

Този уникален народен метод за вадене на кърлежи е спасил живота на хиляди

Една известна сентенция споделя: " Ако желаете да се пързаляте, учете се и по какъв начин се носи шейната. " Ако малко се преиначи тази фраза, тя ще звучи по този начин „ Ако обичате да бъдете през лятото в природата, обичайте и бъдете виновни за следствията “, написа zdrave.to.

1. За страдание, за доста хора, разходката в гора или пикник до езерото постоянно приключва с кърлеж, който се е забил в кожата им. Както е известно, кърлежите са главните преносители на  енцефалит, по тази причина си заслужава да ги премахнете неотложно.

Нашата редакция дава на Вашето внимание неповторим трик, с помощта на който елементарно можете да премахнете кърлежи, тъй че нито една част от тялото му да не остане в човешката кожа.

За това са ви нужни единствено вода и памучен тампон.Внимателно наблюдавайте по какъв начин дамата отстранява кърлежи във видеото и запомняйте последователността на придвижванията ѝ. В сериозна обстановка този способ може да стане избавител.
2. Не забравяйте, че би трябвало да въртите  обратно на часовниковата стрелка насекомото с мудни кръгови придвижвания, като че ли се пробвате да отвъртите болта от гайка. Можете да опитате да завъртите този трик с вазелин или алкохол. Най-важното е деликатно да извадите клечката, с цел да остане изцяло безвредна и здрава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР