Една политическа сила не бива да е готова на всичко,

...
Една политическа сила не бива да е готова на всичко,
Коментари Харесай

Главчев атакува остро Радев заради изказването му срещу Борисов

Една политическа мощ не трябва да е подготвена на всичко, би трябвало да се съблюдават обещанията, поети в предизборната акция, съобщи Димитър Главчев в студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

" Не бягаме от тематиката за Истанбулската спогодба. В режим на разговор сме и се видя, че има няколко проблеми текста, които съпътстват главното в конвенцията - предотвратяването на насилието над дами ", сподели той.

Той оцени като вярно решението да се сезира Конституционния съд по въпроса с Конвенцията. Оставката е персонален акт, съобщи Главчев по въпроса си желана от ГЕРБ оставка на депутата от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов за оценката му за национален съд. " Когато той твърдо съобщи, че няма да подава оставка, актът не става персонален, изключително като партийното бюро на Българска социалистическа партия застана зад него. Следва друга процедура. По правилника за активността на Народното събрание ръководител и зам.-председател могат да подадат оставка и дори няма гласоподаване ", счита Главчев.

От тук насетне се прави друго - взимат се подписи от най-малко 80 депутати, с които се желае оставката на ръководител или зам.-председател на Народното събрание. Третият вид е парламентарната група, излъчила ръководителя или зам-председателя, да изиска оставката му, разясни Главчев. Проблемът е, че партия застава зад сходно изказване за националния съд, съобщи Главчев. Димитър Главчев дефинира изявлението на президента по отношение на премиера Борисов като „ несиметрично “.

" Премиерът Борисов изясни, че има проблем с хора към президента, а реакцията на идващия ден беше непредвидена. Пък и замесването на народен представител, като имате поради, че точно партията, която издигна президента Радев, беше същата, която назначи въпросния народен представител за началник на ДАНС ", съобщи той Димитър Главчев добави, че в случай че президентът Радев има обстоятелства, би трябвало да се показват. Той дефинира като несъстоятелни обвиняванията на президента, че в България се организират срещи без знанието му.

Той изрази недоумението си за какво шефът на НЗОК Камен Плочев е изискал актуализация на бюджета на касата два месеца, откакто той е бил признат. В деня на Сирни заговезни Димитър Главчев съблюдава християнската традиция да изиска амнистия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР