Една подправка, която се използва, за да придаде на ястията

...
Една подправка, която се използва, за да придаде на ястията
Коментари Харесай

Тази подправка може да промени живота ви, ето как

Една фалшификация, която се употребява, с цел да придаде на ястията ярки цветове, също може да усъвършенства паметта и настроението ви, демонстрират нови проучвания. Съдържащият се в куркумата, куркумин е приветстван като противовъзпалително средство с антиоксидантни свойства.

Възрастните жители в Индия - където куркуминът е ненапълно главен - имат по-ниски равнища на заболеваемост от Алцхаймер. Публикуваното в Американското списание за гериатрична психиатрия, проучване, извършено от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, се стреми да изследва резултатите на съставката върху хора с лека, обвързвана с възрастта загуба наизуст.

" Точно по какъв начин куркуминът оказва своето влияние не е несъмнено, само че може да се дължи на неговата дарба да понижава възпалението на мозъка, което е обвързвано както с заболяването на Алцхаймер, по този начин и с тежката меланхолия ", сподели доктор Гари Малък, шеф на гериатричната психиатрия и създател на проучването.

40-те участници в изследването са на възраст сред 50 и 90 години и всички са с леки недоволства от паметта. Половината от тях получават 90 мг куркумин два пъти на ден в продължение на 18 месеца, а останалите получават плацебо. След като следят равнищата на куркума в кръвта си и подлежат на когнитивни оценки и PET проучвания, проучването открива, че тези, които одобряват куркумин, са отбелязали доста усъвършенстване както в паметта, по този начин и в настроението.

В тестванията за паметта, хората, които одобряват куркумин, са се подобрили с 28% през 18-те месеца и също са посочили леко усъвършенстване в цялостното им разположение. Сега откривателите възнамеряват да проведат следващо изследване с по-голям брой участници.

Те също по този начин се надяват да проучат дали резултатите му варират според от възрастта на хората или от техния генетичен риск за заболяването на Алцхаймер. " Тези резултати демонстрират, че приемането на тази релативно безвредна форма на куркумин може да обезпечи обилни усъвършенствания през годините ", заключва професорът./ Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР